Челси решава титлата в 4 от последните 6 сезона в Англия


Челси решава титлата в 4 от последните 6 сезона в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

1222 0

Интересен статистически факт отбеляза "Opta". Оказва се, че 3 от последните 6 шампионски "гонки" във Висшата лига са се решавали на стадиона на Челси - "Стамфорд Бридж". Точно това се случи и снощи, когато Ливърпул официално стана шампион на Англия за първи път от 30 години насам.

Това се случи след като снощи Челси победи Манчестър Сити с 2:1 и направи догонването от тяхна страна на Ливърпул невъзможно. Преднината на мърсисайдци на върха 7 кръга преди края на сезона е 23 точки.

На същата арена се реши съдбата на титлата през сезон 2014/15 в мача с Кристъл Палас, когато "сините" победиха с 1:0 и станаха шампиони, както и през сезон 2015/16. Тогава в мача Челси - Тотнъм (2:2) "шпорите" загубиха шанс да настигнат Лестър.

Освен това, през сезон 2016/17 Челси за четвърти се оказа участник в определянето на шампиона на Англия, но това не се случи на "Стамфорд Бридж". Тогава "сините" победиха като гост Уест Бромич и взеха поредната си титла. А какви 7 рекорда Ливърпул може да подобри до края на сезона вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички