Лестър с поредна грешна стъпка, този път у дома срещу Брайтън


Лестър с поредна грешна стъпка, този път у дома срещу Брайтън
Снимка: Gulliver/GettyImages

885 0

Отборът на Лестър не успя да спечели домакинството си на Брайтън в мач от 31-вия кръг на Английската Висша лига. Двубоят на „Кинг Пауър Стейдиъм“ завърши при резултат 0:0. Още в самото начало на срещата „чайките“ получиха право да изпълнят дузпа, но ударът на Нийл Мопе от бялата точка бе спасен от Каспер Шмайхел. До края на срещата двата тима имаха някои по-добри положения за гол, но попадения така и не паднаха.

Срещата започна по-силно за отбора на Брайтън и още в 12-тата минута гостите получиха възможността да изпълнят 11-метров наказателен удар, след като Джеймс Джъстин от тима на Лестър повали Аарън Конъли. Зад топката застана Нийл Мопе, но неговият изстрел бе отразен от Каспер Шмайхел. В средата на първата част отново Конъли се отскубна от отбраната на „лисиците“, но ударът му бе блокиран от Чаглар Союнджу. В края на първата част Джейми Варди получи един от малкото си шансове за гол, но не успя да нанесе добър удар към вратата на Мат Райън.

Втората част на „Кинг Пауър Стейдиъм“ не предложи много опасни положения за гол. Брендън Роджърс и Греъм Потър опитаха да освежат своите отбори, вкарвайки в игра хора от пейката, но и това не помогна. В 81-вата минута Джеймс Мадисън имаше шанс да обстрелва вратата на Райън от свободен удар, но шутът на английския национал мина малко над напречната греда. До края на срещата така и не падна гол и двата тима поделиха точките.

По този начин Лестър остава на 3-тата позиция в класирането, като вече има актив от 55 точки и е на 4 пред 4-тия Челси, който играе в четвъртък срещу Манчестър Сити. Брайтън взе ценна точка по пътя към оцеляването и остава 15-ти с 33 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички