След 120-минутна драма Манчестър Юнайтед отстрани Норич от ФА Къп


След 120-минутна драма Манчестър Юнайтед отстрани Норич от ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

1422 0

Отборът на Манчестър Юнайтед се класира за 1/2-финалите на ФА Къп, след като отстрани Норич в драматичен четвъртфинален сблъсък на "Кароу Роуд". "Червените дяволи" победиха "канарчетата" с резултат 1:2 след продължения, като победният гол дойде в 118-тата минута.

През първата част липсваха ситуации пред двете врати, като в края на полувремето Лукас Руп пропусна добър шанс за домакините. В началото на втората част Одион Игало изведе "дяволите" напред в резултата, след като се оказа най-съобразителен в наказателното поле, вкарвайки от непосредствена близост до вратата на "канарчетата". В 75-ата минута обаче Норич успя да стигне до изравнителен гол след красив удар от дистанция на Тод Кантуел.

Двубоят се запъти към продължения, но няколко минути по-рано "канарчетата" останаха с човек по-малко на терена. Игало бе изведен в коридор на отлична позиция за стрелба, но бе задържан на границата на наказателното поле от Тим Клозе. Главният арбитър не се поколеба и му показа директен червен картон, тъй като Игало излизаше сам срещу вратаря.

В продълженията Юнайтед упражни сериозен натиск към вратата на Норич. Маркъс Рашфорд, Хари Магуайър и Бруно Фернандеш пропиляха отлични възможности за гол. Едва в 118-тата минута, две минути преди изтичането на продълженията, "дяволите" стигнаха до победен гол, след като Магуайър се оказа най-съобразителен в хаоса в наказателното поле и се разписа във вратата на Норич.

Така Манчестър Юнайтед е първият полуфиналист във ФА Къп. В неделя (28 юни) ще станат ясни останалите три полуфиналиста. Двубоите, които ще определят полуфиналистите, са Шефилд Юнайтед - Арсенал, Лестър - Челси и Нюкасъл - Манчестър Сити.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички