Челси иска да вземе Дензъл Дъмфрис от Интер през януари


Челси иска да вземе Дензъл Дъмфрис от Интер през януари
Снимка: Getty Images

2042 0

Още от началото на изминалото трансферно лято отборът на Челси си е поставил задача да си осигури услугите на защитници. Сега лондончани отново са се насочили към такъв. "Сините" ще опитат още през януари да се подсилят с Дензъл Дъмфрис от Интер, твърди изданието "InterLive.it".

Челси и сагата с бранителите

Лондончани се разделиха с двама ключови защитници през лятото - Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен. Управата на тима направи всичко възможно, за да запълни тяхната липса, като успя да привлече Калиду Кулибали от Наполи и Уесли Фофана от Лестър. Изглежда обаче "жаждата" на "сините" към защитници все още не е утолена.

Интересът към Дъмфрис

Желанието на Челси да подпише с нидерландеца се зароди към края на летния трансферен прозорец. Изглежда обаче, че на Тод Боели и компания не им е стигнало времето, за да завърши подобна сделка. Сега американецът е моивиран да вземе Дъмфрис през януари и да даде още един дефанзивен футболист на новия си мениджър Греъм Потър.

С какво изпъква Дъмфирс?

26-годишният десен бек бе привлечен в Интер през 2021 година от отбора на ПСВ Айндховен. Футболистът бе ключова част от състава на Нидерландия по време на Евро 2020, а сега продължава да е сред първите имена, които се появяват в селекцията на Луис ван Гаал. През насоящия сезон бранителят има 14 изиграни мача във всички турнири, отчитайки се с 2 гола и 2 асистенции.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Защо Челси трябва да преподпише с Жоржиньо и да се освободи от Н'Голо Канте.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички