Франция плаче: Челси обяви лоша вест за Н'голо Канте - халфът е аут от Световното първенство в Катар


Франция плаче: Челси обяви лоша вест за Н'голо Канте - халфът е аут от Световното първенство в Катар
Снимка: Getty Images/Guliver

2764 0

Ръководството на Челси съобщи изключително неприятна новина не само за своите фенове, но и за цяла Франция - Н'голо Канте няма да играе на Световното първенство в Катар!

Дефанзивният полузащитник получи контузия в задното бедро при равенството с Тотнъм (2:2) на 14 август. Лондончани обявиха, че е претърпял операция, след като алтернативното лечение не е дало нужния резултат и сега му предстои възстановителен период, който ще го извади от терените за срок от 4 месеца.

"Н'Голо Канте претърпя операция заради контузията в бедрото. Халфът посети специалист от медицинския отдел на клуба, за да проучи вариантите за рехабилитационния подход и беше взето решение да се подложи на операция, за да реши проблемите си. След успешната операция, очакванията са, че Н'Голо ще бъде извън терените за период отчетири месеца", написаха от Челси в официалния си сайт.

*Припомняме, че вчера, 18 октомври, стана ясно, че още един играч на Челси ще пропусне Мондиал 2022, но за Англия! (научете подробности в линка).

31-годишният Канте бе с основна роля в състава на "петлите", който спечели Световното първенство през 2018 година. Сега неговата Франция е в Група "D" за Катар 2022 и ще играе срещу Дания, Тунис и Австралия. Първият мач за състава на Дидие Дешан е на 22 ноември - срещу Австралия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички