Класата на Мейсън Маунт донесе трите точки на Челси срещу Астън Вила


Класата на Мейсън Маунт донесе трите точки на Челси срещу Астън Вила
Снимка: Getty Images

986 0

Челси успя да победи Астън Вила с 2:0 като гост на "Вила Парк" в мач от десетия кръг на английската Висша лига. В герой за лондончани се превърна Мейсън Маунт, който отбеляза и двете попадения този следобед.

Срещата започна по страхотен начин за Челси. Мейсън Маунт се възползва от жестока грешка на Тайрон Мингс и успя да открие в 6-ата минута на "Вила Парк". Последваха много силни минути за Астън Вила, но Кепа Арисабалага осуети всякакви опити за гол на Дани Ингс, Джейкъб Рамзи и Джон Макгин.

През второто полувреме борбата на "Вила Парк" продължи. Домакините обаче така и не успяха да намерят мрежата на Кепа. в 65-ата минута отново Мейсън Маунт бе главното действащо лице. Младият британец изпълни отлично пряк свободен удар за 2:0.

В сряда (19 октомври) Челси посреща Брентфорд у дома на "Стамфорд Бридж", а Астън Вила ще мери сили с Фулъм като гост в четвъртък (20 октомври).

В друг интересен мач от Висшата лига Манчестър Юнайтед и Нюкасъл не успяха да "счупят" нулите, поделяйки си по точка. Уест Хям и Саутхямптън пък също не успяха да се победят, завършвайки при резултат 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички