Голямата дилема: Защо Челси трябва да преподпише с Жоржиньо и да сe раздели Канте


Голямата дилема: Защо Челси трябва да преподпише с Жоржиньо и да сe раздели Канте
Снимка: Снимки: Getty / Колаж: SportLive

3086 0

Пред отбора на Челси се задава огромна дилема. Две от звездите на тима в халфовата линия - Жоржиньо и Н'Голо Канте, все още не са преподписали с клуба и по всичко личи, че управата на "сините" ще трябва да избира кого от двамата да задържи и с кого да се раздели.

Двамата футболисти сформираха убийствено дуо в средата на терена и бяха едни от главните виновници за последните успехи на Челси в Европа - спечелването на Лига Европа, Шампионска лига и Суперкупата на континента.

В настоящия материал ще ви дадем три причини защо лондончани трябва да приотизират Жоржиньо пред Н'Голо Канте, оповавайки се на базата на няколко ключови за играта фактора.

Важността на Жоржиньо за състава на Челси

Италианецът пристигна на "Стамфорд Бридж" през 2018 година заедно с  треньора Маурицио Сари. Още от първия ден той се наложи като неизменен титуляр в селекцията на италианския специалист, а мнозина прогнозираха, че халфът може да играе само под неговото ръководство. Година по-късно се появи Франк Лампард, който разби този мит на пух и прах, след това пристигна и Томас Тухел, който продължи да използва Жоржиньо. 

Ако се вгледаме внимателно в двубоите на "сините" ще видим как италианецът влиза в ролята на "генерал" на терена, като че ли той е основната връзка между отбора и треньора. Неговите плеймейкърски способности са толкова добри, че когато футболист на "сините" овладее топката веднага поглежда към Жоржиньо, за да му бъде показано накъде да я подаде. 

Разбира се, Н'Голо Канте също има своите функции, но когато заговорим за изнасяне на топката, разиграване и контролиране на играта Жоржиньо е просто незаменим.

Лидерският фактор

Жоржиньо определено е един от лидерите в съблекалнята на Челси. Италианецът спечели доверието на своите колеги още във втория си сезон на "Стамфорд Бридж" и бе награден с честта да бъде вицекапитан. В момента основния капитан Сесар Аспиликуета не получава много игрово време, а за "сините" и Греъм Потър ще бъде адски трудно, ако загубят един от най-решителните си играчи на терена.

Самият Н'Голо Канте се носи със славата на срамежлива, внимателна и плаха личност - качества, които не съвпадат с профила на модерния лидер на терена.

Имунитета към контузии

Жоржиньо е пропуснал едва две срещи поради контузии откакто е акостирал на в Западен Лондон, като и двете са били през сезон 2021/22. Именно здравето е поредната причина защо той трябва да бъде избран пред Н'Голо Канте.

Високо цененият френски полузащитник е пропуснал общо 64 мача от сезон 2019-20 със "сините" досега. Физическата кондиция на Канте е в сериозен спад в последно време, тъй като халфът от доста известно време се бори с това да остане във форма.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Н'Голо Канте пропуска Мондиал 2022?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички