Арсенал маха половин дузина играчи през лятото


Арсенал маха половин дузина играчи през лятото
Снимка: Getty Images/Gulliver

2504 0

Ситуацията в тима на Арсенал не е никак благоприятна, след като футболът бе сериозно засегнат от кризата с пандемията от коронавирус, която удари Европа и останалия свят. В началото на седмицата „артилеристите“ склониха своите играчи и треньорски щаб да намалят заплатите си с 12.5 процента, като се очаква това да спести на клуба около 25 милиона паунда.

Това обаче няма да е достатъчно да се стабилизира финансовата ситуация в отбора от Северен Лондон и клубът ще трябва да продава. Почти сигурно капитанът на „топчиите“ Пиер-Емерик Обамеянг ще бъде един от играчите, които ще се разделят с Арсенал след края на кампанията, а съдбата му ще последват още пет души. Александър Лаказет, Матео Гендузи, Шкодран Мустафи, Месут Йозил и Ейнсли Мейтланд-Найлс най-вероятно ще бъдат поставени в трансферната листа, като „артилеристите“ ще опитат да изградят нов отбор под ръководството на Микел Артета. Хенрик Мхитарян е още един играч, който надали има бъдеще на „Емиратс Стейдиъм“. Очаква се той да бъде пратен отново под наем или да бъде продаден.

В отбора ще заложат предимно на свободни агенти през лятото. Очаква се Арсенал да се подсили с Райън Фрейзър от Борнемут и Лейвин Курзава от Пари Сен Жермен. В радара на потенциалните нови попада и нападателят на Реал Мадрид Лука Йович, който може да дойде в отбора под наем. А ето кои играчи на Арсенал отказаха да си намалят заплатите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички