Месут Йозил и още двама в Арсенал отказаха да намалят заплатите си


Месут Йозил и още двама в Арсенал отказаха да намалят заплатите си
Снимка: Getty Images/Guliver

1649 0

Арсенал оповести, че футболистите, както и треньора Микел Артета и неговия щаб са се съгласили на намаление на работните заплати с 12.5% във връзка с пандемията от коронавирус. Първенството на Англия бе преустановено през март и ще стартира отново не по-рано от май.

"Намаляването на общата годишна заплата с 12.5 на сто ще влезе в сила този месец, като договорната документация ще бъде завършена през следващите дни. Ако изпълним конкретни цели през следващите сезони, свързани основно с представянето ни на терена, клубът ще изплати тези суми", съобщи клубът.

Според английските медии обаче Месут Йозил и още двама играчи на Арсенал са отказали намаление на заплатите си, за което клубът обяви в понеделник. Германецът, който е най-високоплатеният играч на "артилеристите" със заплата от 350 000 паунда седмично, е заявил, че иска да прецени икономическия ефект, предизвикан от коронавируса и затова няма да бърза с решението си.

Йозил е уведомил съотборниците си, че уважава тяхното решение, но иска така да бъде и с неговото. Агентът му Еркют Согут по-рано този месец каза, че как ще се отрази ситуацията на финансите на клубовете ние ще видим чак след три до шест месеца, но не и днес. Понижение на заплатите може да има смисъл, но не е нужно да се съгласяват на това днес, когато клубовете вероятно заработват все още толкова, колкото и миналата година. А с кой играч се готвят да се разделят от Арсенал - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички