Защо някой би избрал Манчестър Сити пред Байерн, въпреки че е германец?


Защо някой би избрал Манчестър Сити пред Байерн, въпреки че е германец?
Снимка: Guliver/GettyImages

1414 0

В Германия има неписано правило - ако някой германски футболист покаже сериозен талант и подсказва, че ще стане световна класа, то той със сигурност ще е част от Байерн Мюнхен. Едно от изключенията на това правило се оказа Лирой Сане - германската сензация на Манчестър Сити, който премина при "гражданите" преди година и половина.

Странното решение на Сане да предпочете Сити пред Байерн изненада всички, най-вече в Германия, но не и неговият баща, който е категоричен, че бившият ас на Шалке винаги е искал да работи с Хосеп Гуардиола.

"Лирой искаше да работи с Хосеп Гуардиола. Ако той беше останал в Мюнхен, сега синът ми сигурно щеше да е там", заяви Сюлейман Сан, който е бивш национал на Сенегал, пред WAZ.

С преминаването на Гуардиола в Манчестър Сити обаче 21-годишният Сане също се спря на предложението на английския клуб и вече втори сезон се представя много силно под ръководството на бившия наставник на Барселона.

"На Лирой не му беше лесно да напусне Шалке 04, но трябваше да го стори и това беше правилното решение. Нямаше как да каже “не”, когато офертата вече беше на масата. Той можеше да е още в Барселона или Реал Мадрид… половината свят го искаше. Той обаче си държеше на Гуардиола. Сега той работи здраво, защото тепърва има много да учи. Той е в добри ръце. Следващата му цел е да играе на Световното първенство в Русия. Това е мечтата на моето момче и затова прави всичко, за да я изпълни", допълни гордият баща.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички