Още една звезда на Висшата лига, която Венгер отказа да приюти в Арсенал


Още една звезда на Висшата лига, която Венгер отказа да приюти в Арсенал
Снимка: Gulliver/GettyImages

1879 0

През последните месеци на няколко пъти бе разкрито, че мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е изпуснал да привлече играчи, които в момента са от световна класа, като най-пресният пример е с Килиан Мбапе. Младият френски нападател направи истински фурор с екипа на Монако през миналата година, а през лятото бе взет в ПСЖ под наем, с опция за закупуването му през идното лято, като парижани ще заплатят 180 милиона евро на монегаските.

Лерой Сане прави истински фурор с екипа на Манчестър Сити, като доказа бляскавата си игра и през седмицата, когато "гражданите" надиграха Наполи в мач от груповата фаза на Шампионска лига. След края на срещата се появиха много коментари от различни треньори за крилото:

"Истински феномен!" и "Следващият път, когато трябва да изпратя съобщение на някого, ще използвам Сане, той е по-бърз от електронната поща", са сред най-коментираните изказвания по адрес на играча на Сити.

Немският национал е най-бързият играч във Висшата лига, а при домакинската победа с 1:0 над Челси той подобри рекорда си, като записа скорост от 35,48 км/ч.

Невероятната физика, с която Сане разполага е дар от родителите му. Майка му е Реджина Вебер-Сане, която печели бронз на гимнастика за Германия на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 1984 година. Баща му пък е бившият нападател на сенегалския национален отбор Сюлейман Сане.

По време на престоя в Шалке футболистът често е обвиняван, че задържа прекалено много топката, като това е и причината Венгер да се откаже от Сане. "Топчиите" следили футболиста през 2015 година, но в крайна сметка решили, че 37 милиона паунда са много голяма сума за такъв играч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички