Случаят с Лукаку - защо от Евертън бавят сделката?


Случаят с Лукаку - защо от Евертън бавят сделката?
Снимка: Guliver/GettyImages

2366 0

Ромелу Лукаку е почти сигурно ново попълнение на Манчестър Юнайтед. В четвъртък BBC и Sky Sports информираха, че "червените дяволи" са договорили нападателя и ще платят 75 милиона паунда на Евертън за неговите права.

В момента обаче сделката е в застой. По всяка вероятност това забавяне ще бъде кратко, тъй като и двата отбора искат да стигнат до положителен край на договорката. "Карамелите" обаче имат повече полза от това забавяне.

Исканията на Евертън

"Сините" от Лувърпул настояват за още 15 милиона паунда в бонуси по сделката за Лукаку, докато "червените дяволи" настояват сумата да остане такава, за каквато са се договорили. "Карамелите" по този начин се опитват да организират наддаване за нападателя, тъй като и Челси проявява сериозен интерес към нападателя. Лондончани обаче до момента не са отправили конкретно запитване за белгиеца.

Къде е Лукаку?

Към настоящия момент вкаралият над 100 гола във Висшата лига футболист е в Лос Анджелис, където чака потвърждаване на трансфера. Той има забрана да тренира с играчите на Юнайтед, които през уикенда кацат в САЩ, но в момента е с Пол Погба и водят индивидуална подготовка преди старта на сезона.

Ръководството на Евертън е очаквало Лукаку да се присъедини към отбора в клубната база в четвъртък, но нападателят няма да се появи, докато не се изясни бъдещето му. Неговото желание е ясно - да напусне през това лято.

Кога да очакваме трансфер?

До края на седмицата преговорите трябва да са завършили положително за Манчестър Юнайтед. В момента Евертън се опитва да си осигури повече пари, а Жозе Моуриньо е категоричен в желанието си да започне подготовката в САЩ с вече готов състав. По всяка вероятност Юнайтед ще даде около 5 милиона паунда на Евертън или ще включи Уейн Рууни в сделката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички