Юнайтед се отказа да чака Реал и Мората - брои 75 милиона за друг нападател


Юнайтед се отказа да чака Реал и Мората - брои 75 милиона за друг нападател
Снимка: Guliver/GettyImages

3297 0

Жозе Моуриньо и Манчестър Юнайтед отказаха да платят 90 милиона евро за Алваро Мората и точно ден, след като Реал Мадрид обяви цената си за нападателя, "червените дяволи" намериха алтернатива на испанския стрелец.

Според информация на BBC, английският гранд е отправил оферта за Ромелу Лукаку. Тя е за сума около 75 милиона паунда и Евертън е приел предложението, след като белгиецът отказа контракта, предложен от "карамелите".

Надеждата на "червените дяволи" е, че сделката ще бъде финализирана в следващите 48 часа, за да може Лукаку да се включи към подготовката на отбора, който заминава за САЩ в неделя.

В последния месец Манчестър Юнайтед преговаряше за Алваро Мората, като самият играч (според английски източници) беше договорил личните си условия. Той и баща му са се опитали да форсират трансфер на "Олд Трафорд", но Флорентино Перес е бил категоричен, че "кралете" няма да го продадат за сума под 90 милиона евро.

Така Манчестър Юнайтед се насочи към първата алтернатива на Мората - Лукаку. Едва на 24 години, той е сред голмайсторите на Висшата лига през последните 3 сезона, но е изключително недоволен от липсата на успехи в Евертън. През пролетта той отказа да поднови договора си, като аргументира решението си по следния начин: "Не искам да стоя на едно и също ниво. Искам да се подобрявам и знам точно къде искам да бъда".

Лукаку ще трябва да замени Златан Ибрахимович, който през миналия сезон вкара общо 28 гола за Юнайтед. Големият губещ от сделката пък е Челси, който се опитваше да свали цената на Лукаку.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички