Играчът, който Моуриньо пренебрегна в Юнайтед, а не трябваше


Играчът, който Моуриньо пренебрегна в Юнайтед, а не трябваше
Снимка: Getty Images/Guliver

2734 0

Манчестър Юнайтед изпитва сериозни трудности в защитен план, като част от проблеми се коренят в невъзможността на мениджъра Жозе Моуриньо да намери ефективен дефанзивен халф, който да освободи Погба от по-голямата част от защитните му задължения.

Засега най-добрият вариант се очертава Андер Ерера, но оттам нататък португалецът постоянно бърка в преценката си. Най-често до момента през сезона той залага на Маруан Фелайни - експеримент, който коства на "червените дяволи" не малко точки.

Специалния обаче има играч, на който не е дал достатъчно шансове за изява. Това е вече бившият френски национал Морган Шнайдерелен, който до преди 2-3 години беше най-добрият дефанзивен халф в английската Висша лига.

Моуриньо тотално е пренебрегнал французина, който имаше проблеми с контузии през последната година, но вече е напълно възстановен. Въпреки това той има едва 3 мача през сезона - всички за Купата на лигата, като и 3-те са победи.

Шнайдерлен може да се окаже решението в защитен план за "червените дяволи", които все по-често губят точки, благодарение на слабото представяне на халфовете пред защитата, както и заради липса на помагане от страна на полузащитниците в блокирането на противниковите флангови играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички