Червен картон на Шелви провали Нюкасъл срещу Тотнъм при завръщането им във Висшата лига


Червен картон на Шелви провали Нюкасъл срещу Тотнъм при завръщането им във Висшата лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1144 0

Тотнъм нанесе загуба на Нюкасъл с 0:2 в първия им мач след завръщането им във Висшата лига. Деле Али и Бен Дейвис се разписаха през втората част, а "свраките" останаха с човек по-малко, след като Джонджо Шелви си изкара червен картон. 

Първото полувреме бе равностойно, като пред Нюкасъл имаше няколко добри възможности. Още в 6' пред Дуайт Гейл се откри добра възможност, но ударът му от воле бе неточен. В 26' минута Ериксен стреля опасно, но топката мина малко встрани от гредата. Малко преди това от Нюкасъл претендираха за дузпа, но исканията им не бяха уважени. 

Изключителна глупост на Шелви маркира втората част, която и повлия на срещата. Той настъпи падналия Дели Али и то го направи пред погледа на съдията, който не се поколеба и го изгони в 48' . След час игра резултатът бе открит. Али иасече топката от въздуха в обратния ъгъл за 0:1. Второто попадение в 70' бе дело на левия бек Бен Дейвис след отлична атака на "шпорите". В самия край на двубоя Кейн бе изведен сам срещу вратаря и нацели гредата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички