Челси взе лондонското дерби и даде старт на "Боксинг дей" (ВИДЕО)


Челси взе лондонското дерби и даде старт на "Боксинг дей" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2153 0

Лидерът в Премиършип Челси даде подобаващ старт на програмата в Англия за "Боксинг дей", след като спечели комфортно с 2:0 срещу Уест Хям в едно от лондонските дербита от 18-ия кръг в шампионата.

"Сините" изиграха солиден двубой на "Стамфорд Бридж" в който диктуваха събитията на терена през цялото време, като през първото полувреме принудиха Адриан да се намесва решително при удари на Оскар, Коща и Еден Азар.

Все пак вратарят на гостите най-накрая беше разпечатан в 31', като подобно на уикенда герой беше Джон Тери. При центриране от корнер на Фабрегас Коща свали към малкото наказателно поле, където капитанът на домакините засече и отбеляза безпроблемно - 1:0.

Това беше и 36-ият гол на защитника в Премиър лийг, като той е най-резултатният бранител (без да се броят головете от дузпи).

Иначе през втората част домакините натиснаха в началото, а в 61' Диего Коста беше изведен от Еден Азар пред наказателното поле, нападателят навърза двама и с диагонален удар преодоля за втори път Адриан. Испанският национал пък вече има 9 гола на "Стамфорд Бридж", като се е разписал в 7 от 8-те мача на тима у дома.

Оскар и Вилиан се отчетоха с нова порция пропуски, благодарение на отличните рефлекси на Адриан, а в последните 10 минути Уест Хям пропусна да вкара поне един гол. Амалфитано пробва на три пъти късмета си, като в единия случай след солова акция удари греда.

Така, Челси остава начело в Премиършип с актив от 45 точки - 6 повече от Манчестър Сити, който има мач по-малко. Уест Хям засега остава в топ 4 с 31 пункта.

 


Chelsea 2 - 0 West Ham United (All Goals and... by pewdiepieofficia

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички