Феноменален рекорд на Сеск Фабрегас


Феноменален рекорд на Сеск Фабрегас

2041 0

До момента през сезона Секс Фабрегас е моторът на Челси, като има цели 12 асистенции в Премиършип до момента - толкова, колкото Уилшър има през кариерата си в шампионата.

Още едно забележително постижение на испанеца остана на заден план в навечерието на празниците - той е играчът с най-много асистенции сред тези с по-малко от 250 мача във Висшата лига.

Той има цели 82 завършващи подавания, като предишните 70 са му с екипа на Арсенал, който през изминалото лято пропусна златен шанс да си го върне от Барселона.

Втори в тази класация е легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона, който е с "едва" 56 завършващи подавания.

С едно по-малко е вторият все още действащ играч Дидие Дрогба, който през лятото отново се върна в Челси. Той е с 55 асистенции и може да измести Кантона от второто място. Топ 5 се допълва от Паоло Ди Канио (49) и Стюърт Рипли (45).

В историята на шампионата Фабрегас е 6-и с 82 асистенции, като наскоро задмина Дейвид Бекъм. През този сезон Сеск ще се опита да подобри рекорда на Анри за най-много асистенции за един сезон (20).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички