Челси с изненадваща издънка, разочарова срещу средняк


Челси с изненадваща издънка, разочарова срещу средняк
Снимка: Getty Images/Guliver

1652 0

Отборът на Челси, който демонстрира страхотно израстване от началото на сезона, допусна изненадващо поражение от Уест Хям с 0:1. Въпреки че статистиката бе изцяло на страната на "сините", те пропуснаха да се изравнят по точки с Манчестър Сити и Лестър.

През първото полувреме "сините" бяха по-близо до това да поведат в резултата, но страхотни намеси на Дейвид Мартин ги лиши от това. При едно центриране на Джеймс, пък, топката се отклони в тялото на Аарън Кресуел и се отби в гредата. "Черешките" също имаха своя шанс, но Кепа Арисабалага също бе на ниво.

Още в началото на 2-рото полувреме, в 48-ата минута, "чуковете" смълчаха "Стамфорд Бридж". Именно Кресуел съумя да се разпише след много премерен удар от близка дистанция. Изненадващо, след като поведоха в резултата, играчите на Уест Хям имаха още две страхотни положения, но Кепа ги отрази.

Момчетата на Франк Лампард записаха едно от най-слабите си представяния за този сезон, като така и не съумяха да се върнат в двубоя. Те имаха стряскащо предимство в отправените удари - 19 на 5, а точните бяха 6 на 4. Притежанието на топката бе също в тяхна полза - 66% срещу 34% за "чуковете". 

Това е втора поредна загуба за Челси в английската Висша лига, след като в миналия кръг отстъпи на шампиона Манчестър Сити с 1:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички