Опитали се да измамят Канте, той най-накрая потърсил правата си


Опитали се да измамят Канте, той най-накрая потърсил правата си
Снимка: Guliver/GettyImages

1486 0

Полузащитникът на Челси и Франция Н‘Голо Канте отправи криминално обжалване, обвинявайки един от бившите си агенти в измама и опит за такава, съобщиха прокурори от Париж.

Обжалването, оригинално публикувано от спортния вестник L‘Equipe, включва и обвинение в нарушение на доверие и незаконната практика на професията агент. Обвиненията са свързани с агент, който е бил отговорен за авторските права на Канте.

Французинът обвинява бившия си агент в това, че е поискал от него допълнително заплащане в размяна за прекратения им договор през 2017. 28-годишният Канте го обвинява и в това, че се е опитал да се намеси в кариерата му, като се опитал да го убеди да премине в Реал Мадрид, без това да му влиза в задълженията.

„Вярвам, че са злоупотребили със самочувствието ми. Стигнахме до споразумение за прекратяване на договора, но този човек не го спази. В същото време, те се опитаха да разпространят лъжи по адрес на антуража ми и в рамките на антуража, за да ме поставят под напрежение. Следователно взех мерки, за да се отделя от тях възможно най-скоро“, сподели Канте за L‘Equipe.

В публикация на френския разследващ сайт Mediapart се споменава, че Канте е бил заплашен с насилие по време на битка за влияние сред съветниците и агентите си. Той отрече да е бил заплашван.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички