Челси няма право да купува играчи за два прозореца, но това не е проблем - вижте защо


Челси няма право да купува играчи за два прозореца, но това не е проблем - вижте защо
Снимка: Guliver/GettyImages

1676 0

Футболът на Острова бе "взривен" от новина, свързана с един от грандовете във Висшата лига. Отборът на Челси получи трансферно ембарго от ФИФА за следващите два прозореца, след като се установиха нарушения на тима от Западен Лондон.

Това означава, че те няма да могат да привличат нови попълнения на "Стамфорд Бридж" както през лятото, така и през следващия зимен прозорец. "Сините" обаче могат да не се притесняват толкова сериозно за това наказание поради една причина - играчите, преотстъпени под наем.

Оказва се, че към настоящия момент лондончани имат 41 играчи, които играят под наем в други отбори. Това на практика дава достатъчно широк избор от футболисти, които биха могли да подсилят тима, връщайки се на "Стамфорд Бридж" в даден момент.

Разбира се, "сините" няма да получат възможността да привличат нови звезди към своя отбор, а интерес към някои от водещите играчи на тима, какъвто е Еден Азар, не липсва. Тепърва предстои да разберем, по какъв начин ще се отрази ембаргото на Челси, но едно е сигурно - с толкова голям брой преотстъпени играчи санкцията изглежда далеч по-лека.

Междувременно мениджърът на Челси Маурицио Сари призна дали е преговарял с италиански гранд относно евентуалното му завръщане в Серия А. Какво каза италианският специалист - четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички