Тежък удар за Челси: ФИФА наложи трансферно ембарго на "сините" за два прозореца


Тежък удар за Челси: ФИФА наложи трансферно ембарго на "сините" за два прозореца
Снимка: Getty Images/Guliver

2662 0

Ръководството на ФИФА наложи трансферно ембарго на Челси за следващите два прозореца. "Сините" от Лондон бяха признати за виновен по обвиненията в нарушаване на правилата при привличане на няколко непълнолетни футболисти, което е принудило централата да наложи въпросната санкция.

Към наказанието на ФИФА спада и парична глоба в размер на 600 000 швейцарски франка. Потърпевш от създалата се ситуация е не само тимът на Челси, но и Футболната асоциация на Англия. ФА следва да заплати глоба от 520 000 франка.

Ембаргото не засяга единствено женския футболен отбор на Челси, както и тимът по футзал. Клубът обаче има право да освобождава играчи. "Сините" имат срок от 90 дни, за да внесат корекции по случаите със засегнатите играчи. Разследването на ФИФА тече в продължение на три години и касае трансферите на 29  футболисти на възраст под 18 години.

Междувременно се появи потресаваща статистика, която показва, че Маурицио Сари се справя по-добре от Хосеп Гуардиола (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички