Английска журналистка защити България, извади стряскащи данни за расизма на Острова


Английска журналистка защити България, извади стряскащи данни за расизма на Острова
Снимка: Getty Images/Guliver

11659 0

Случаите, в които английски журналисти и футболни лица осъждат расистките прояви на български фенове срещу Англия, но обръщат внимание на наличието на по-сериозен проблем в тяхната страна, са доста изолирани. Но, за щастие, има и такива. Един от примерите е журналистката Рейчъл Мур, колумнист в "Eastern Daily Press", която съобщи за наличието на двойни стандарти в обвиненията към българските "фенове".

Нещо повече - Мур изважда притеснителна статистика за английското общество. По думите ѝ, данни от тази седмица са показали 10-процентно увеличение на регистрираните престъпления от омраза в Англия и Уелс през последната година. Расовите престъпления от омраза представляват около 75% от всички престъпления от такъв тип.

"Не можем да бъдем лицемерни, блестящи обвинители. Ние трябва да поемем отговорност, тъй като футболът у дома е толкова заразен от расистки насилници, като играта осигурява лесно място за събиране на крайнодесни. Това движение набира скорост. Има дълбоки двойни стандарти, за да осъдим българските "фенове", когато продължаваме без проверка върху нашите собствени общности и клубове", пише английската журналистка. Както е известно, английските фенове също обиждаха българските. Вижте как в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички