Английски фен: В София ни преследваха ултраси, пребиха двама от нашите


Английски фен: В София ни преследваха ултраси, пребиха двама от нашите
Снимка: БГНЕС

13306 0

Млад английски фен, присъствал на евроквалификацията срещу България в София, се ожали, че с негови близки и приятели са били на косъм да пострадат от същата група ултраси, запалила расисткия скандал в мача. Това е 18-годишният Тео Огдън, фен на Болтън, който присъства на мача с баща си Стивън и 14-годишно момче. Той разкрива, че след като групата му е напуснала стадион "Васил Левски", им е била устроена клопка на оживена улица и само намесата на полицията ги е спасила от пребиване. Според него, двама негови сънародници не са имали този късмет.

"Когато излязохме на тъмните улици, далеч от сигурността на стадиона, разбрахме, че ни чакат ултрасите. Същите, които нападнаха на расова основа нашите играчи. Бях с 14-годишния Джак, който за първи път напускаше Англия, Правехме снимки на нацистки стикер на кошче в центъра, когато зад нас се озоваха трима мъже в черно, хулигани. Те излязоха от нищото. Бързо си прибрах телефона и тръгнахме по улицата. Бяха на около 50 ярда зад нас. Полицията се движеше наоколо, знаеха, че тези банди ще се въртят около нас", разказва Огдън пред английските медии.

"Бяхме във враждебна ситуация. Тогава видяхме и други български фенове пред нас. Бяха още шестима. Следващото нещо, което видяхме, беше полицейска кола и тръгнахме бързо, за да се измъкнем. Влязохме в най-близкия хотел, където се криеха още английски фенове. Никога не съм изпитвал подобно нещо на футболен мач и не съм виждал толкова зловещи хора. Ние бяхме невинни фенове, но те щяха да ни набият, ако полицията не се бе появила. 20 минути след нас в хотела влязоха двама окървавени наши фенове, които са нямали нашия късмет", разказва още британецът.

"Бяхме твърде уплашени, за да се върнем на улицата. Беше страшно. Полицията свърши доста добра работа, но определено беше страшно, когато ултрасите бяха зад нас. През цялото време сърцето ми биеше много бързо, с мен беше 14-годишно момче. Аз съм на 18 и имам малко повече опит, но наистина се притесних", споделя Огдън.

Британецът, който има успешен свой канал в Ютуб, пътува с националния отбор на Англия от няколко години, но е категоричен, че в България няма да се върне. Той разказа, че е чул и видял расистките прояви, въпреки че секторът, от който дойдоха, беше доста далеч от техния. тео Огдън разказва, че в деня преди мача с баща му са посетили стадион "Българска армия" и от видяното са разбрали, че феновете на ЦСКА също са расисти. "В тази зона има много расистки символи. Имаше стикери с надпис"Нацистки клуб", както и свастики", разказва англичанинът. А какво интересно разкритие за ултрасите на Локо (Пд) направиха в Англия вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички