Българите са нацисти? А дали Англия помни своите "нацистки фенове" (СНИМКА)

В последните дни преекспонирането на расисткия скандал у нас достигна невиждани граници в българската история. С основен принос за това са както няколко единици по трибуните, имащи се за "фенове", така и английските медии, които вдигнаха до небесата темата с расизма, и в частност тази с нацизма.

По време на евроквалификацията между България и Англия, загубена от "лъвовете" с 0:6, няколко лица по трибуните вдигнаха ръката си в знак на нацистки поздрав. Това беше остро посрещнато от редица издания на Острова, които разкритикуваха проявата и поставиха под общ знаменател целия български народ. 

ВИДЕО: Преди години - целият английски отбор с нацистки поздрав в мач срещу Германия

Огромен скандал се разрази след двубоя между България и Англия от евроквалификациите. Всички на Острова побързаха да заклеймят цялата ни нация ка...

Англия е страна, в която расизмът е далеч по-разпространено явление. Английската нация обаче едва ли ще приеме с одобрение, ако някой обедини всички хора на Острова като "расисти". Ако съдим по малцинствата в дадена държава за цялостното поведение на страната, то едва ли ще останат много страни по света, които не са "расисти".

Нека да припомним един случай от не толкова далечното минало, в който именно английски "фенове" се проявиха като "нацисти". През февруари 1995 година Ирландия и Англия изиграват приятелски двубой в Дъблин, който обаче е прекратен заради бунт по време на срещата. Запалянковци по трибуните отправиха нацистки поздрав, който е организиран от английската неонацистка организация "Combat 18". 

"Расисти" и "животни": Заради шепа хора в Англия заклеймиха цялата нация (СНИМКИ)

Расисткият скандал по време на двубоя България - Англия излезе извън всякакви граници, а цял ден на Острова заклеймяват българския народ като рас...

20 души са пострадалите при този инцидент. Няма нужда да споменавам, че и тогава, както и сега (в мача с България), англичаните правят всичко възможно да заглушат химна на Ирландия. Проява, която далеч не е по-маловажна от темата с расизма. А ако започнем да говорим за расизма по английските терени, дори само за последната година, то едва ли ще ни стигнат часове да опишем всеки отделен случай. 

Няма да е лошо, ако английските медии започнат да правят разлика между отделни индивиди и цялата общност. Защото ако българите са нацисти и расисти, то англичаните по нищо не отстъпват в това отношение. Разликата е, че в България никой не си позволява да обвинява англичаните нито в расизъм, нито в нацизъм.

Още по темата

Please select answer!