3 изумителни рекорди на Гарет Бейл, които никой не успя да подобри


3 изумителни рекорди на Гарет Бейл, които никой не успя да подобри
Снимка: GettyImages

3591 0

Един от най-добрите футболисти през последното десетилетие - Гарет Бейл, обяви официално край на знаменитата си кариера. Уелският нападател обяви това в социалните мрежи.

Бейл може да се похвали с наистина славна кариера, в която печели 5 пъти Шампионска лига, 3 титли на Испания и куп други индивидуални и отборни отличия. Три от постиженията на бившия ас на Реал Мадрид обаче не бяха и едва ли скоро ще бъдат подобрени.

Най-много мачове и голове с Уелс

Гарет Бейл държи рекорда за най-много изиграни мачове, както и този за най-много голове с екипа на Уелс. По време на кариерата с националния отбор на своята родина, той взима участие в 111 двубои, в които записва 41 попадения. Освен това, има на сметката си и 22 асистенции с "драконите".

Най-много голове извън наказателното поле във Висшата лига

Бившият играч на Тотнъм държи едно необичайно, но впечатляващо постижение на сметката си. През сезон 2012-13 г. с екипа на Тотнъм той бележи цели 9 гола с изстрели извън наказателното поле. Това е рекорд в рамките на една кампания, който все още се държи от уелсеца.

Единственият играч, вкарал победен гол в 2 последователни финала на Шампионска лига

Гарет Бейл е единственият футболист в историята, успял да вкара попадение, донесло най-ценния клубен трофей на отбора му в рамките на два последователни финала.

Това се случва през сезон 2013-14 г. срещу Атлетико Мадрид, когато "белия балет" побеждава с 4:1, а Бейл реализира в 110-ата минута. Второто такова е през сезон 2017-18 г. срещу Ливърпул. Тогава уелският нападател бележи едно от най-красивите попадения в историята на турнира със страхотен ножичен шут от много сериозно разстояние. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Страхотният гол на Бейл, който отне Купата от Барса и я връчи на Реал Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички