Когато Гарет Бейл се подигра с Барселона, за да попълни витрината на Реал Мадрид (ВИДЕО)


Когато Гарет Бейл се подигра с Барселона, за да попълни витрината на Реал Мадрид (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3432 0

Един от знаковите футболисти на Реал Мадрид и световният футбол през последното десетилетие - Гарет Бейл, официално сложи край на величествената си кариера.

Легендарният уелски нападател "окачи бутонките" малко, след като изпълни и последната си футболна мечта, а именно - да изведе родината си на световно първенство. Той я осъществи, вкарвайки единствения гол за "драконите" на Мондиала в Катар.

Това обаче далеч не е най-знаменитото попадение на бившия състезател на "кралския клуб", който ще бъде помнен с няколко изумителни солови изпълнения с бялата фланелка. Едно от тях е това през 2014-а година срещу Барселона.

Какво по-хубаво от това да отбележиш великолепен гол, с който да помогнеш на отбора си да победи? А когато той идва срещу вечния съперник и то във финал за Купата на краля, то моментът е безценен.

Именно това прави Бейл преди 9 години, оставяйки футболния свят с отворена уста. 

В 85-ата минута от тогавашия двубой срещу каталунците уелсецът прави нещо немислимо. Той получава пас зад центъра и се понася в атака. Марк Бартра се опитва да го спре, избутвайки го от терена. И това обаче не спира Бейл.

Бързоногият нападател спринтира извън очертанията на игрището, задминава противниковите бранители, напредва в наказателното поле и реализира. Няколко играчи на Барселона падат в един миг, сякаш поразени от мълния, а трофеят минути по-късно бива вдигнат от Бейл и компания. Това остава един от най-великите моменти в историята на "Ел Класико".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички