10 от Манчестър Сити продължиха 10-годишен рекорд срещу Фулъм след луда драма (ВИДЕО)


10 от Манчестър Сити продължиха 10-годишен рекорд срещу Фулъм след луда драма (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

12930 0

Манчестър Сити успя да победи Фулъм в среща от 15-тия кръг на Висшата лига, след като световната суперзвезда Ерлинг Холанд се разписа в 94-тата минута за крайното 2:1. По този начин норвежецът продължи серията от 13 поредни победи на “гражданите“ във всички турнири над столичаните, а рекордът започна през 2012 г.

Попаденията в двубоя реализираха Хулиан Алварес и Андреас Перейра през първата част, а вторият вкара от дузпа, която донесе червен картон на „виновника“ Жоао Кансело. Ерлинг Холанд обаче се появи от резервната скамейка в 64-тата минута, като първо вкара от нередовна позиция след десет минути, но бе безгрешен в предпоследната минута от добавеното време, когато опитният голмайстор вкара наказателен удар, отсъден след нарушение срещу Кевин де Бройне.

Всичко това прати Манчестър Сити на върха във временното класиране, след като събра с една точка повече от втория Арсенал – 32, но с условието, че утре „топчиите“ ще гостуват на Челси.

Домакините бяха по-настоятелни през цялото време и дори червения картон не успя да развали плановете им. Те контролираха топката през 70% от времето и почти липсваха положения пред тяхната врата, докато включването на Фодън и Холанд след 65-тата минута увеличиха напрежението пред Лено.

Гостите именно на него не издържаха и така се стигна до крайния резултат след грешката в добавеното време. Трябва да се отбележи, че германският страж бе близо до отразяването на дузпата в долния десен ъгъл, но малко не му достигна. 

Първо полувреме:

120 секунди бяха нужни на домакините, за да създадат първа опасна атака. Възпитаниците на Гуардиола напреднаха отляво, но топката се озова встрани от "бялата точка" и последвало центриране на Де Бройне се превърна в удар срещу Лено, но стражът се справи. 

В 8-ата минута белгиецът пробва удар от дистанция, но германският страж остана безгрешен.

Гол! Четвърт час бе нужен на "гражданите" за първото попадение в срещата, след като Алварес се възползва от чудесен пак на Гюндоган! Голмайсторът на практика отправи неспасяем удар посока вратата на столичани, като топката рикошира в напречната греда и се спря в мрежата. 1:0!

10 минути по-късно Джон Стоунс се озова в засада при изпълнение на статичен удар и попадение на "гражданите" бе отменено. 

В следващата атака настъпи същински кошмар за домакините, след като Кансело бе изгонен директно след нарушение в наказателното поле. Той опита да спре Винисиус след единоборство рамо в рамо, но всъщност го изблъска в гръб. 

Гол! Перейра намалява в 28-мата минута след удар в долния ляв ъгъл от бялата точка! 1:1!

Вижте ВИДЕО от дузпата!

В първата минута от 3-минутното добавено време на срещата домакините създадоха много опасна атака, която завърши с удар от близка дистанция, но Лено спаси съотборниците си от второ попадение.

Второ полувреме:

Гражданите сериозно увеличиха оборотите през втората част в търсене на второ попадение, а в същото време гостите се опитваха с всички сили да намаляват темпото на срещата. Те контролираха кълбото в едва 27% от времето, но опасните положения пред Лено липсваха през по-голяма част. 

В 64-тата минута Фодън и Холанд се появиха на терена като "козове" за "гражданите" и всичко това даде резултат след точно десет минути. Тогава норвежецът засече неспасяемо с глава центриране на Де Бройне, но ВАР преразгледа ситуацията и отмени попадението поради засада.

 

Гол! Ерлинг Холанд вкара от дузпа дълбоко в добавеното време, след като секунди преди това Де Бройне бе съборен в наказателното поле! 2:1!

Стартови състави:

МАН СИТИ: Едерсон, Кансело, Стоунс, Аканжи, Аке, Родри, Гюндоган, Силва, Де Бройне, Грийлиш, Алварес

ФУЛЪМ: Лено, Тете, Диоп, Рийм, Робинсън, Рийдс, Палиня, Вилиан, Уилсън, Перейра, Винисиус

Преди мача:

Възпитаниците на Пеп Гуардиола изглеждат задължени да спечелят двубоя, в който влизат като фаворити, тъй като изостават на първия Арсенал с 2 точки. Менди, Уолкър и Филипс обаче изглежда няма да бъдат на разположение, докато суперзвездата Ерлинг Холанд ще бъде под въпрос. 

За гостите също около четирима футболисти изглеждат сигурни пропускащи, а за тях евентуални точки от тежката визита биха били само бонус за доброто представяне от началото на сезона. Те ще влязат в двубоя от седмо място. 

Сити са в серия от десет поредни победи над съперника във всички турнири през последните девет години.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички