Манията по Ерлинг Холанд обезличи провинция в Швеция


Манията по Ерлинг Холанд обезличи провинция в Швеция
Снимка: Getty Images

2860 0

Шведска провинция учтиво помоли привържениците да спрат да смесват името й със суперзвездата на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд.

"Холанд" има население от повече от 300 000 души, но губи онлайн присъствието си поради феновете, които пишат неправилно "Haaland" в социалните мрежи. Хаштагът #Halland извежда резултати за норвежкия нападател, а не за провинцията, което оказва влияние върху туристическия профил на "Halland".

Справедливо е да се каже, че провинцията Холанд никога няма да бъде толкова известна, колкото футболиста поради стремителния му възход. 22-годишният норвежец е може би най-добрият нападател в Европа, след като вкара 17 гола в само 11 мача във Висшата лига , откакто премина през лятото от Борусия Дортмунд в Сити.

За да се опита да се пребори с проблема, директорът на Visit Halland - Джими Сандберг написа отворено писмо до поддръжниците. Той написа: " Ние сме "Halland". Той е Haaland". Популярността на футболния феномен напълно задушава нашето онлайн присъствие.

За наше отчаяние сега виждаме, че всичките ни усилия за популяризиране на Холанд бързо се заличават. Ако не се направи нищо, опасяваме се, че нашият скъп регион е изложен на риск да се превърне в забравена Атлантида, място, известно само в истории и древни писания. "

Сандберг допълнително обясни главоблъсканицата Halland/Haaland в интервю за BBC News . Той каза: " Когато пишете на Halland, търсейки красивия регион, в който живеем в Швеция, виждате Haaland навсякъде. Откакто Холанд пристигна в Манчестър Сити и вкара всички тези голове, ние сме затрупани от присъствието му в нашите хаштагове и в търсачките."

А ето какво ще прави Ерлинг Холанд по време на Световното първенство в Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички