На Острова с ново показно към съдиите в България (ВИДЕО)


На Острова с ново показно към съдиите в България (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6670 0

На огромни скандали в българския футбол става свидетел родната общественост през последните седмици и месеци, а междувременно съдиите в страната продължават да отсъждат спорни ситуации по различен начин от общоприетия в най-елитните първенства на Европа.

Остават съмнения каква е причината за поведението на арбитрите в България, но напоследък става все по-забележимо, като на два пъти през седмицата съдии от Лига Европа и Висшата лига отсъждаха нарушения и вдигаха картони, докато наподобяващи положения в Първа лига бяха подминавани. 

Ситуацията в чужбина

В четвъртък избутване на Оливие Вердон в гърба на Николо Дзаниоло доведе до втори наказателен удар пред вратата на "орлите", а в събота Дарън Инглънд дори не се замисли, да покаже директен червен картон на Жоао Кансело, съпроведен с дузпа пред вратата на английските шампиони. Португалецът изблъска в гръб противников играч, след като опита да играе рамо в рамо. 

Решенията в България

Само преди 6 дена обаче Матиас Тисера бе изравнил за Лудогорец срещу Септември в среща от Първа лига, а попадението събуди огромни съмнения при зачитането му. Аржентинецът тогава изблъска в гръб противников играч, но голът бе признат. 

На 17-и октомври подобна ситуация отново не бе разгледана като нарушение, когато Бърнард Текпетей отне кълбото в атака и центрира към Тиаго за 2:0.

Едно от най-чистите положения в обратната посока бе на 23-и октомври на "Хювефарма Арена" броени секунди след първия съдийски сигнал. Тогава гол на Брахими бе отменен след по-малко от минута, а след преглед на ВАР бе решено, че Елвис Ману е извършил нарушение при отменането на топката, въпреки че ситуацията бе повече от спорна. 

Ето и част от другите ситуации, които Ботев Пловдив реши, че са грешно отсъдени във времето!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички