Във Франция се разсърдиха на Лионел Меси - смяна на настроенията в Париж?


Във Франция се разсърдиха на Лионел Меси - смяна на настроенията в Париж?
Снимка: Getty Images

7971 0

Популярното френско издание "L'Еquipe" не пропусна шанса да разкритикува сериозно аржентинската звезда на ПСЖ Лионел Меси за представянето му в снощния първи 1/8-финален сблъсък срещу Реал Мадрид.

Всички в Париж с нетърпение очакваха да видят Бълхата в мач срещу противника, на който отбеляза толкова много голове през последните близо 15 години, но той определено не бе на висота, като пропуснатата дузпа бе само "върхът на сладоледа" за него.

Изданието нарича представянето на Меси 'смущаващо' и му поставя изключително ниска оценка - 3 по десетобалната система, която е и най-слабата в целия отбор на Маурисио Почетино. За пример - Анхел ди Мария, който също не изигра добър мач, получава оценка 4. Голмайсторът за ПСЖ Килиан Мбапе и неуморният Марко Верати са оценени най-високо - 8!

Все пак, за Лионел Меси остава утешението, че не е бил най-слаб на терена или поне според "L'Equipe" - Дани Карвахал, който имаше много проблеми с Мбапе и левия бек Нуно Мендеш, е получил оценка 2, а едва забележимият Марко Асенсио е с тройка. Разбира се, Тибо Куртоа, който спаси дузпата на Меси, е с най-високата оценка в състава на Карло Анчелоти - 8!

От друга страна, бившият играч на парижани Жером Ротен направи остър коментар за играта на Меси пред "RMC Sport":

"За мен привличането му е грешка. По отношение на маркетинга е прекрасно, че взехме Меси. Фланелките му се продават и хората идват, за да гледат Меси. Трябва да признаем, че спортно не носи нищо на ПСЖ. Това беше голям мач, със страхотни играчи, но при него имаше технически грешки, загубени топки", каза Ротен и уточни:

"Да изпусне дузпа може да се случи на всеки. Преди всичко е поведението. Усещаме, че не е доволен. Когато взима определени решения, не го прави по най-добрия начин".

"Всички играчи търсят Меси и това забавя играта. Той уж е №9, но на практика беше №10. Футболистите искат да играят с него и да го накарат да блесне. Колко още?", запита бившият играч на френския гранд.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 

Мнението на Маурисио Почетино след срещата 

Мнението на Карло Анчелоти след двубоя

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички