Изумително: Как 21 г. по-рано Барса едва не тласна Меси в Реал Мадрид


Изумително: Как 21 г. по-рано Барса едва не тласна Меси в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

2793 0

Невероятна история разказа биографът на Лионел Меси - Гийем Балаге, пред "Le Parisien". Той твърди, че преди повече от 20 години неблагоразумие е било напът да изпрати една от ярките фигури в историята на Барселона в лагера на големия им съперник Реал Мадрид.

Според испанския журналист през 2001 г., когато аржентинецът е още в младежките категории на каталунците, начело на Борда застава Хавиер Перес Фаргел, който е изненадан от факта, че 14-годишният Меси получава 100 милиона песети на сезон. Това го кара да се срещне с бащата на бъдещата суперзвезда Хорхе Меси, който и тогава е мениджър на талантливия си син. Целта е да обсъдят драстично намаляване на заплатата на футболиста. Фаргел я определя като "административен скандал".

"Кой мислят, че е това дете? Марадона?! Нека сложим край на това сега и го изпратим обратно в Аржентина", казва лидерът на срещата. Думите му възмущават семейството на Лионел. Тяхното недоволство достига до сънародника им Хорхе Валдано, който по същото време е футболен директор в Реал Мадрид. Според Балаге той се среща с Хорхе Меси и му предлага заплата, по-голяма от спорните 100 милиона песети, плащани от Барса.

За да избегне "война в съдилищата", директорът в Реал заявява, че ще подпишат с Меси, само ако хилавият младеж е свободен агент, т.е ако прекрати договора си. Според биографа на настоящата мегазвезда официално предложение от Реал не е имало, но от обкръжението на Лионел Меси използвали разговора с Валдано при следващата си среща с каталунското ръководство.

"Ако не искате да спазите договора, тогава мисля, че ще отидем в Реал Мадрид", казва Хорхе Меси на Фаргел. Това се оказва вълшебното изречение и отказва директора от намеренията му, пише "UOL". Останалото е история, която и феновете на Лео, и останалите запалянковци знаят добре. В крайна сметка, 20 години по-късно Меси напусна Барселона, за да се озове в ПСЖ. Ето как е можело каталунците да предодвратят това. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички