Ас на Барса посъветвал Лапорта да не предлага нов договор на Меси


Ас на Барса посъветвал Лапорта да не предлага нов договор на Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

3704 0

От няколко месеца вървят слухове, че отношенията между бившите съотборници в Барселона Лионел Меси и Жерар Пике са се влошили до степен те да не си говорят. Причината за това била, че аржентинецът обвинява защитника за своето напускане на клуба на сърцето му, което стана факт през миналото лято.

Сега "El Pais" налива масло в огъня, като прави разкритие, което изглежда опустошително за отношенията между двамата футболисти, ако е вярно. Според испанското издание Пике е провел разговор с президента на каталунците Жоан Лапорта и му е казал да не подписва нов договор с Меси.

"Без Лео проблемът с финансовия феърплей е решен", е казал испанецът на своя шеф. В крайна сметка така и се случи, макар според Лапорта клубът да е искал да задържи суперзвездата си, но не е имал как да го стори. Така седемкратният носител на "Златната топка" премина в ПСЖ като свободен агент.

По-рано се появи информация, че Меси е бил разочарован от Пике, защото не се е съгласил да си намали заплатата и затова се е стигнало до раздяла между каталунския клуб и неговия най-резултатен играч в историята (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички