"Как се спасява дузпа на Лионел Меси" - говори вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа


"Как се спасява дузпа на Лионел Меси" - говори вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа
Снимка: Getty Images

4207 0

Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа бе на секунди от това да се превърне в големия герой на вторник вечер (15 февруари) във френската столица Париж, но миг на гениалност от Килиан Мбапе донесе така жадуваната победа на ПСЖ на "Парк де Пренс" в първия 1/8-финален сблъсък в Шампионска лига между двата отбора.

Въпреки минималната загуба, белгийският страж на "белия балет" блесна със спасяване на дузпа, изпълнена от Лионел Меси, а след края на срещата бе запитан от "BT Sport" как е успял да го стори:

"Той изпълнява много дузпи, така че е трудно да отгатнеш правилно (б.р. - къде ще я изпълни). Беше пропуснал няколко вдясно, така че си помислих, че е очевидно, че ще избере да бие вляво. Или може би в средата - беше вкарал на РБ Лайпциг така...", заяви Куртоа и добави:

"Накрая просто си казах "окей, ще се хвърля вляво" и се получи добро спасяване!".

*Вратарят на Реал Мадрид визира мача на ПСЖ от груповата фаза на Шампионска лига срещу РБ Лайпциг, който се проведе на 19 октомври миналата година. Тогава Лео Меси отбеляза два гола (единият от дузпа), но интересното е да се отбележи, че в тази среща Килиан Мбапе бе пропуснал удар от бялата точка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички