8 гола в "червено-синия" вторник определиха първите четвъртфиналисти в Шампионска лига (ВИДЕО)


8 гола в "червено-синия" вторник определиха първите четвъртфиналисти в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5938 0

Челси и Бенфика сбъднаха очакванията и се превърнаха в първите четвъртфиналисти в Шампионска лига за настоящата кампания. “Сините” и “червените” спечелиха домакинствата си във вторник вечер, и докато на “Стамфорд Бридж” се стигна до обрат в общия резултат - 2:1, след двата безответни гола от Рахийм Стърлинг и Кай Хавертц, то в Лисабон нещата излязоха извън контрол в крайния резултат.

Там Бенфика буквално се подигра с Брюж, след като разби съперника си с 5:1 и общият резултат набъбна до 7:1. Разликата в срещата направиха Рафа Силва (38), Гонсало Рамош на два пъти (45+2 и 57), Жоао Марио (71-дузпа) и резервата Давид Нереш 77. Почетното попадение за белгийския Гранд реализира Бьорн Мейер (87).

Играчите на Роджър Смит надиграха тотално възпитаниците на Скот Паркър и съвсем заслужено се превърнаха в първия ¼-финалист в турнира. Дори и едно попадение за домакините бе отменено от ВАР заради засада. Вкара го Жоао Марио още във 2-ата минута, но се оказа, че е бил в нередовна ситуация.

Битката в Лондон

Ситуацията в Лондон обаче не беше толкова убедителна според резултата и на практика гостите до самия край можеха да пратят срещата в продължения, докато пропуски и отменени попадения пък не позволиха “сините” да затворят развоя на събитията преди последния съдийски сигнал.

И двата тима имаха своите положения, но по-чистите такива бяха създадени срещу вратата на германския гранд, понесъл удари и в началото на двете полувремена.

След 4 минути игра една от големите звезди на Дортмунд - Бранд, бе принудително заменен поради контузия, а след по-малко от 120 изиграни секунди на втората част - Волф, игра с ръка в наказателното поле, което след преглед на ВАР бе отсъдено като дузпа.

Лошият късмет за гостите обаче не свършваше дотук, тъй като Хаверц първо нацели страничния стълб, но опитът бе пребит поради нахлуване на “жълто-черни” в наказателното поле. От втория опит германският национал удвои преднината, което бе повече от достатъчно за продължаването напред, докато това се превърна в първи резултат, по-различен от победа, през 2023 г.

Проследете и останалите двубои от Шампионска лига НА ЖИВО със SportLive.bg!


Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички