Вечер на голове и изненади реши първите четвъртфиналисти в Шампионска лига


Вечер на голове и изненади реши първите четвъртфиналисти в Шампионска лига
Снимка: GettyImages

9701 0

Вече са ясни първите четвъртфиналисти в Шампионска лига и, макар и да изглеждаха ясни още по време на жребия за осминафиналите, то определено вторник вечер предложи много емоции на футболните фенове. 

Общо за вечерта паднаха 9 гола в два мача, а освен това зрителите станаха свидетели и на сериозна изненада. Но ето какво се случи в Шампионска лига през изминалата вечер. 

Разяреният Байерн прегази симпатичния тим на РБ Залцбург 

След 1:1 в първата среща австрийският шампион със сигурност се е надявал, че ще може да затрудни още веднъж ФК Холивуд. Уви, Байерн изпепели всякакви надежди на РБ Залцбург още до 23-ата минута, в която отборът на Нагелсман вече водеше с 3:0, а крайният резултат беше 7:1 в полза на германския супер фаворит в турнира. 

Роберт Левандовски вкара първите три гола в мача в рамките на само 11 минути, като вече е с 12 гола в ШЛ и лидер при голмайсторите. Томас Мюлер вкара 2, а по един реализираха Гнабри и Сане. 

С общ резултат 8:2 Байерн продължава към четвъртфиналите. Всичко интересно около Байерн Мюнхен - Залцбург четете тук! 

Ливърпул с шокираща първа загуба на "Анфийлд" през сезона 

Неочакваното се случи на "Анфийлд", където нижещият победа след победа в Шампионска лига (7 поредни) допусна изненадващо поражение от Интер - първа загуба изобщо през сезона у дома за момчетата на Юрген Клоп. 

За щастие на феновете на Ливърпул, поражението от "нерадзурите" беше "само" с 0:1 и след 2:0 в полза на мърсисайдци на "Джузепе Меаца" "червените" продължават напред в турнира, превръщайки се във втория четвъртфиналист след Байерн. 

Най-интересният момент бе шеметното торпедо на Лаутаро Мартинес, с което Интер спечели срещата, но червен картон на Алексис Санчес попречи на италианския шампион да покаже повече аргументи за класиране напред. 

Важно е да се отбележи, че Ливърпул направи и много пропуски в мача, но класирането беше сериозно застрашено - нещо, което никой не очакваше да се случи, точно на "Анфийлд". 

В очакване на още два отбора да се класират за четвъртфиналите 

В сряда вечер се играят нови два двубоя от осминафиналите, като единият изглежда категорично решен в полза на Манчестър Сити. "Гражданите" унижиха с Спортинг в Лисабон с 5:0 и реваншът на "Етихад" изглежда протоколен. 

Черешката на тортата пък е в Мадрид, където Реал посреща ПСЖ след загуба преди няколко седмици в Париж с 0:1. Головете на чужд терен тази година не се броят, така че интригата определено ще е голяма на "Сантиаго Бернабеу". 

Ще можете да следите и двата сблъсъка в Шампионска лига НА ЖИВО в Sportlive.bg

Не забравяйте, че можете да следите всякакви новини, информация, резултати и анализи от Шампионска лига в Sportlive.bg 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички