"Мислехме, че ще бием": Какво пречупило Тотнъм срещу Ливърпул на финала в Шампионска лига?


"Мислехме, че ще бием": Какво пречупило Тотнъм срещу Ливърпул на финала в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

2386 0

Крайният бранител Киърън Трипиър се върна към спомените си от финала на Шампионска лига през 2019-а, когато тогавашният му отбор Тотнъм загуби от Ливърпул с 0:2 и се сбогува с мечтата си да стане шампион на Европа. Мърсисайдци пък завоюваха шестата си европейска титла в историята.

Трипиър, който в момента играе за Нюкасъл, призна, че той и неговите съотборници в Тотнъм са били с нагласата и увереността, че ще спечелят финала. Според него, това, което е преобърнало онзи финал, е била ранната дузпа, която Ливърпул получи за игра с ръка на Муса Сисоко, а Мохамед Салах вкара от бялата точка.

"Беше странно. Съгласни ли сте, че това беше дузпа? Бъдете честни!", каза Трипиър. "Когато Мане вдигна топката, Сисоко вече беше направил себе си голям", добави Киърън Трипиър, според когото Сисоко не е играл умишлено с ръка и не е трябвало да се отсъжда дузпа.

По пътя към финала "шпорите" последователно отстраниха Манчестър Сити и Аякс. "Това промени всичко. Ние мислихме, че ще победим. Няма да ви лъжа, това беше 100 процента така. Мачовете със Сити минаха добре, мачовете с Аякс също, бяхме уверени", добави Трипиър.

"И след това, след няма и две минути, се отсъжда дузпа срещу теб. Това уби мача", заяви бранителят. Той добави, че в дадени периоди от срещата Тотнъм е играл на висота, но вторият гол на Ориги е приключил двубоя. След финала в Шампионска лига Трипиър премина в Атлетико Мадрид, а през миналото лято можеше да заиграе в Манчестър Юнайтед - ето защо това не се случи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички