"Можеш да си ходиш": Как Брендън Роджърс разплакал Хендерсън в Ливърпул


"Можеш да си ходиш": Как Брендън Роджърс разплакал Хендерсън в Ливърпул
Снимка: Getty Images

6137 0

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън разкри, че е плакал, когато бившият му мениджър на "Анфийлд" Брендън Роджърс му казва, че е свободен да напусне "червените" през 2012 година. 31-годишният Хендерсън е бил близо до това да се раздели с Ливърпул след само един сезон в Мърсисайд, но халфът избира трудния път и остава, за да се бори за мястото си в клуба.

"Червените" се договорили за цената на Хендерсън с ръководството на Фулъм, но Хендерсън не се съгласил с личните условия, тъй като пожелава да остане на "Анфийлд". Роденият в Съндерланд полузащитник разкрива сега, че е бил "опустошен", когато Роджърс му заявява, че може да си търси друг отбор. Но с напътствията и помощта на Роджърс, Хендерсън е подтикнат да стане истински лидер в Ливърпул.

"Мога да си спомня този момент, сякаш беше вчера“, каза Хендерсън пред BT Sport. "Беше точно преди да играем с Хартс на „Анфийлд“. Имах разговор с Брендън в хотела в деня на мача и за да бъда честен към Брендън, той ми даде възможност, по-скоро клубът беше готов да ме пусне."

След един сезон на "Анфийлд" Хендерсън бил пред раздяла с Ливърпул

"Брендън каза „Слушай, зависи от теб“. Няма да играеш толкова често, колкото би искал, но аз ще се опитам да ти помогна да подобриш играта си. Все още си млад и ако го направиш (да напусне Ливърпул - бел. ред.), може би ще получиш повече време за игра."

„Тогава се върнах в стаята си, поплаках малко и наистина бях съсипан. Всъщност не беше опция за мен да напусна, защото не бях в клуба много дълго и бях работил изключително усилено, за да стигна до там. Нямаше как просто да си тръгна", споделя Хендерсън.

След като се присъедини към "червените" от Съндерланд през 2011 г. за 20 милиона паунда, Хендерсън участва в повече от 400 мача и твърди, че разговорът с Роджърс се е оказал жизненоважен, за да му помогне да достигне до такова ниво в кариерата си.

Как Брендън Роджърс помогнал на Хендерсън в Ливърпул

„Някак си казах веднага: „Няма да ходя никъде. Ще направя всичко възможно, за да вляза в отбора и ще докажа, че хората грешат. От този момент нататък всеки ден давах всичко от себе си във фитнеса, на тренировъчното игрище."

"Брендън много ми помогна тактически. Бях добър в играта box-to-box (халф, който играе добре и в атака, и в защита - бел. ред.), бях добре физически и приличен технически, но в тактическо отношение всъщност не знаех много."

„Той ми показа позицията, където меискаше със и без топка и усетих, че това ми помогна да разбера още по-добре футбола. От този момент нататък с течение на времето ставах все по-уверен", категоричен е Джордан Хендерсън.

През миналото лято Хендерсън преподписа за дълго с Ливърпул. Това обаче надали щеше да е възможно без онзи разговор с Брендън Роджърс през 2012-а, докарал го до сълзи. Наскоро Хендерсън бе разплакан и от Юрген Клоп след много емоционално съобщение (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички