Ливърпул допусна първа загуба на "Анфийлд", но "отърва кожата" срещу Интер


Ливърпул допусна първа загуба на "Анфийлд", но "отърва кожата" срещу Интер
Снимка: Gulliver/GettyImages

8973 0

Отборът на Интер Милано постигна минимален успех с 1:0 над Ливърпул като гост в осминафинален мач-реванш между двата тима от Шампионска лига. Това обаче не стигна на „нерадзурите“ да излязат краен победител от тази двойка, след като италианският шампион допусна загуба с 0:2 на „Джузепе Меаца“ през февруари и по този начин епопеята на „нерадзурите“ в европейските турнири приключи в първите дни на месец март.

Лаутаро Мартинес отбеляза изящен гол в 62-ата минута, който на практика раздели в тази среща двата тима, но няколко минути след това Алексис Санчес получи втори жълт картон и „уби“ устрема на италианския гранд, след което се случи и отпадането от Шампионска лига.

Английският гранд пък нацели на три пъти гредите на вратата, пазена от Самир Ханданович, като домакините освен че нямаха късмет, то и не изиграха добър мач за стандартите, които сами наложиха над себе си в последните няколко години. Това е и първа загуба за "червените" на "Анфийлд" през този сезон.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Шампионът на Италия започна доста по-дейно срещата, а това беше нещо, което се очакваше, тъй като "нерадзурите" се нуждаеха от два гола, за да наваксат пасива си от първата среща, играна на "Меаца". Дъмфрийс опита да атакува английската врата в шестата, но неуспешно, а малко след това гол на Артуро Видал бе отменен, тъй като при градежа на атаката Алексис Санчес бе в засада, а чилиецът бе в положение на засада преди да подаде за своя сънародник.

Ливърпул установи контрол върху топката след италианските набези след старта на първата част, но и хората на Юрген Клоп не успяваха да затруднят максимално Самир Ханданович след 25 минути игра. Триото от централни бранители на Интер достатъчно умело затваряше пространствата пред бързите Салах, Мане и Жота, които нямаха своите шансове.

А какъв инцидент се случи по време на мача между двата тима, разберете в този материал.

В 31-ата минута пък дойде най-сериозната възможност към този момент за домакините, след като Александър-Арнолд подаде от свободен удар. Матип атакува с глава, но топката срещна напречната греда на Ханданович, след което бе изчистена в корнер. След него пък Ван Дайк стреля мощно, но кълбото се отби в тялото на Де Фрай и отново не посети вратата на Интер.

Малко преди да изтече редовното време на първата част Чалханоглу шутира силно от пряк свободен удар посока домакинската врата, но Алисон Бекер се намеси и боксира топката встрани от нея. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част на "Анфийлд" започна със силен удар на Александър-Арнолд, след който имаше рикошет, но Ханданович улови. В 52-ата пък Жота бе изведен сам срещу Ханданович и опита да стреля. Вратарят на Интер скочи да боксира топката и го стори, но право в краката на Мохамед Салах. №11 на домакините си спря топката и шутира към вратата на "нерадзурите", където вече бяха застанали двама бранители, но я прати право в десния страничен стълб на гостите.

След час игра Интер създаде превъзходна контраатака, но за съжаление на италианците те не успяха да се разпишат. Алексис пропусна топката за Лаутаро, който бе застанал фронтално, но ударът му профуча встрани. Малко след това обаче аржентинецът порази по великолепен начин вратата на домакините, правейки резултата 1:0 за Интер.

Малко след това обаче Алекис Санчес извърши поредния си груб фаул в срещата и чилиецът бе принуден да напусне, след като реферът Матеу Лаос го изгони с втори жълт картон.

Ливърпул наложи логичен натиск с оглед численото си превъзходство, а в 77-ата Салах нацели гредата на Ханданович за трети път, след като завърши от воле с десния крак изящен извеждащ пас.

В добавеното време пък Луис Диас от домакините, който се появи като резерва, се озова в изключително добра позиция за гол, но изключителна намеса на Артуро Видал лиши домакините от сигурен гол.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Добрата новина за домакините е завръщането в състава на Тиаго Алкантара, който имаше разтежение и не игра в последните 2 седмици. Интересно е включването на Къртис Джоунс сред титулярите, като Хендерсън и Кейта остават на пейката. Същото важи и за Луис Диаз, който отстъпи мястото си на Диого Жота. 

За Интер наказаният Барела отстъпва мястото си на Артуро Видал, а Джеко сяда на пейката за сметка на Алексис Санчес, който е предпочетен за партньор на Лаутаро Мартинес в предни позиции. 

Ливърпул: Алисон, Алекзандър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робертсън, Фабиньо, Тиаго Алкантара, Къртис Джоунс, Салах, Мане, Жота

Интер: Ханданович, Бастони, Де Фрай, Шкринияр, Дъмфрис, Перишич, Видал, Брозович, Чалханоглу, Мартинес, Алексис Санчес

Преди сблъсъка Ливърпул - Интер в Шампионска лига 

Първата среща между двата отбора завърши при резултат 2:0 в полза на мърсисайдци, въпреки че на Ботуша останаха доволни от лицето, демонстрирано от Интер в мача. Независимо от играта обаче, резултатът е напълно в полза на мърсисайдци, които са непобедени до момента през сезона в Шампионска лига и нямат нито една загубена точка. 

Допълнителен плюс за домакините в днешния мач е фактът, че наравно с останалите вече се готвят Роберто Фирмино, Тиаго Алкантара и Жоел Матип, но триото все пак е под въпрос за срещата с италианския шампион. 

Ливърпул набира скорост в ключов за сезона период, като през 2022 година отборът има само две равенства (три, ако броим и финала за Купата на лигата с Челси) и от 16-и януари ниже само победи на своята сметка. Ливърпул е непобеден у дома през този сезон.

От друга страна, Интер е далеч по-колеблив през 2022 година. Отборът загуби челната си позиция в Серия А, като отборът беше в поредица от 5 мача без победа, преди да спре тази серия през уикенда с 5 звездно изпълнение срещу Специя у дома (5:0). В гостуванията си "нерадзурите" са в серия от 4 поредни равенства. Добрата новина за Симоне Индзаги е фактът, че няма проблем с липсващи в своя състав. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички