Треньорът на Виляреал Унай Емери назова причините за кошмарното второ полувреме срещу Ливърпул


Треньорът на Виляреал Унай Емери назова причините за кошмарното второ полувреме срещу Ливърпул
Снимка: Getty Images

4300 0

Късно снощи (3 май) приказката за Виляреал в Шампионска лига приключи, след като Ливърпул отстрани "жълтата подводница" на 1/2-финал с общ резултат от двата мача 5:2.

След края на двубоя, старши треньорът на испанците Унай Емери поздрави футболистите си за играта им през първото полувреме, в което поведоха с 2:0, но призна, че през вторите 45 минути Виляреал не е имал капацитета да отговори на подема на Ливърпул:

"Играта ни през първото полувреме беше точно това, за което си бяхме говорихме преди мача и бяхме планирали в най-оптимистичните си сценарии. Въпреки това не ни достигна още малко. Трябваше да изиграем перфектния мач за да победим, особено в защита. Първите 45 минути бяха изключителни и ни върнаха надеждата", започна Емери коментара си.

"На почивката осъзнавах, че Жерард Морено изпитва болка заради контузията си, но исках да го оставя на терена възможно най-дълго. Той обаче не можеше да спринтира и така мощта ни в атака се загуби".

"Трябваше да задържаме повече топката, да имаме по-голям контрол над мача. През второто полувреме просто нямахме капацитета да отговорим на впечатляващата игра на Ливърпул. Бяхме обсъдили какво трябва да направим, ако съперникът докара резултата до 2:2. Но, без Данжума и без Жерард, нямахме достатъчно варианти в атака".

"Отново не успяхме да направим последната крачка до финала, но вярвам, че трябва да продължим по пътя, по който сме поели", завърши Унай Емери.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички