Когато сълзите напоиха тревата на "Ел Мадригал" през 2006 година (ВИДЕО)


Когато сълзите напоиха тревата на "Ел Мадригал" през 2006 година (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2520 0

Датата е 26 април, 2006 година, а мястото "Ел Мадригал". Феновете на Виляреал никога няма да забравят този ден, в който любимият им тим бе на крачка от историческо първо класиране за финал в Шампионска лига.

Жребият отреди "жълтата подводница" да се изправи срещу състава на Арсенал в полуфиналната фаза на най-престижния европейски турнир. Първата среща на "Хайбъри" в Лондон завърши при резултат 1:0 за "топчиите", но в Испания нещата бяха различни.

В мача реванш Виляреал направи всичко възможно, за да се добере до успеха. Съставът, воден от Мануел Пелегрини тогава, доминираше Арсенал, но не успяваше да намери пазената от Йенс Леман врата. 

В крайна сметка златната възможност дойде. В 88-ата минута бе отсъдена дузпа за домакините. Зад топката застана хладнокръвният голмайстор на тима Хуан Роман Рикелме. Аржентинецът изглеждаше изключително спокоен и по всичко личеше, че ще вкара мача в продължения, но уви не успя. Дузпата бе спасена от Йенс Леман и приказката на Виляреал приключи.

Днес (03.05), 16 години по-късно, момчетата на Унай Емери не трябва да грешат и ще се нуждаят от истинско чудо, за да обърнат изоставането си от 2 гола срещу Ливърпул

Ето видео с най интересното от мача през 2006 година:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички