Треньорът на Байерн Мюнхен вече мисли за Фрайбург, но очаква и много труден мач срещу Барселона на "Камп Ноу"


Треньорът на Байерн Мюнхен вече мисли за Фрайбург, но очаква и много труден мач срещу Барселона на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images

2837 0

Наставникът на Байерн Мюнхен - Юлиян Нагелсман, заяви, че баварците са изпълнили целта си да се класират за 1/8-финал в Шампионска лига, побеждавайки Виктория Пилзен с 4:2 като гост, а самата победа ще даде увереност на играчите преди важния сблъсък с Фрайбург от Бундеслигата.

"Винаги е хубаво да побеждаваш далеч от дома. Имаме 12 точки от четири мача в най-тежката група и вече сме на осминафиналите. Тази победа ни дава необходимото спокойствие преди мача с Фрайбург в неделя. Това беше нашата цел и я постигнахме", каза той на пресконференцията си след мача в Чехия.

Идната неделя (16.10.) Байерн, който е на трето място в Бундеслигата с 16 точки, е домакин на Фрайбург, който е на втора позиция и има 18 пункта. На 26 октомври пък е гостуването на Барселона от 5-ия кръг на груповата фаза в ШЛ, а Нагелсман заяви, че не знае дали каталунците ще се класират за следващата фаза, но е убеден, че на "Камп Ноу" предстои много тежък мач:

"Гледаме само себе си, а не другите отбори. Искаме да сме първи в групата. Барса е топ отбор със страхотен треньор и играе страхотен футбол. Не знам дали ще стигнат до осминафиналите или ще отпаднат в груповата фаза. Със сигурност обаче ще направят живота ни труден в Барселона".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Шави се настрои на вълна "Ла Лига" и призна, че Барселона не заслужава 1/8-финал в Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички