Байерн Мюнхен разнищи Виктория Пилзен и се класира за 1/8-финалите на Шампионска лига (ВИДЕО)


Байерн Мюнхен разнищи Виктория Пилзен и се класира за 1/8-финалите на Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5525 0

Шесткратният европейски шампион Байерн Мюнхен победи чешкия Виктория Пилзен с 2:4 като гост в четвърти мач от груповата фаза на Шампионска лига. Баварците разнищиха съперника си за 35 минути на стадион "Досан Арена", а след това доиграваха срещата, за да дочакат официалното си класиране за 1/8-финалите на турнира.

В рамките на първите 35 минути Байерн вкара четири гола. Садио Мане откри резултата в 10-ата минута, Томас Мюлер удвои в 14', а Леон Горецка добави още два гола в 25' и 35'. Байерн "дръпна ръчната" през втората част и Пилзен дори върна два гола чрез Адам Вълканова и Ян Климент, които оформиха крайното 2:4.

Това бе четвърта поредна победа за Байерн в "групата на смъртта", като вече има 12 точки в актива си - с пет пред втория Интер и с осем пред третия Барселона, който вече няма шансове да застигне баварците. Виктория Пилзен остава последен в групата без спечелена точка.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само десет минути игра Байерн Мюнхен откри резултата. Садио Мане получи подаване на левия фланг, откъдето сенегалецът навлезе към наказателното поле на Пилзен. Там Мане взаимодейства с Леон Горецка, с когото направиха двойно подаване, а накрая африканецът излезе сам срещу вратаря и се разписа - 0:1!

Video edited on Kapwing

Четири минути по-късно Байерн удвои преднината си. Прекрасно подаване разсече отбраната на Пилзен, за да намери Кингсли Коман по левия фланг. Той веднага подаде по земя успоредно на голлинията, а Томас Мюлер вкара с лекота от близко разстояние - 0:2!

Video edited on Kapwing

В 25-ата минута Байерн стигна и до трето попадение. Томас Мюлер прати подаване към наказателното поле на Пилзен, а топката стигна до Леон Горецка. Той си освободи пространство за удар и отправи изстрел, който не остави шансове на вратаря - 0:3!

Video edited on Kapwing

В 35-ата минута Байерн отбеляза четвърти гол във вратата на Пилзен. Лирой Сане пусна страхотен извеждащ пас за Леон Горецка в наказателното поле, а той на свой ред хладнокръвно прехвърли вратаря, за да вкара втория си гол в мача - 0:4!

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След час игра Виктория Пилзен успя да върне едно попадение. Чешкият тим проведе атака по десния фланг, откъдето последва центриране към наказателното поле. Там топката бе избита към границата на пеналтерията, но Адам Вълканова посрещна топката и я изстреля в мрежата на баварците - 1:4!

Video edited on Kapwing

В 75-ата минута Виктория Пилзен върна още един гол. Домакините отново имаха успех по десния фланг, откъдето Либор Холик центрира в наказателното поле. Ян Климент успя да овладее атрактивно и да се завърти около оста си, за да отправи красив удар в мрежата на Свен Улрих - 2:4!

Video edited on Kapwing

Стартови състави:

Виктория (Пилзен): Станек, Йемелка, Тижани, Хейда, Хавел, Буча, Калвач, Копич, Влканова, Москера, Чори

Байерн Мюнхен: Улрайх, Упамекано, Павар, Кимих, Горецка, Сане, Коман, Мане, Мюлер, Мазрауи, Станишич

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Немският колос Байерн Мюнхен е безкомпромисен в "групата на смъртта" в Шампионска лига, спечелвайки първите си три срещи от надпреварата. Баварците не се представят на висота в Бундеслигата, но на европейската сцена са на една победа от това да си гарантират място на 1/8-финалите в Шампионска лига.

Байерн е лидер в групата с 9 точки в актива си - с три пред Интер и с шест пред Барселона, докато на дъното на таблицата е Виктория Пилзен без точки. В миналия кръг немският тим разгроми Пилзен с 5:0 като домакин, а при нова победа и на чешка земя по всяка вероятност ще си осигури класиране за следващата фаза.

ТОП коефициенти за сблъсъка Виктория Пилзен - Байерн Мюнхен!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички