Станаха ясни 9 от 16-те осминафиналисти в Шампионска лига!


Станаха ясни 9 от 16-те осминафиналисти в Шампионска лига!
Снимка: Getty Images

1360 0

Девет отбора (от общо 16) вече си осигуриха участие на 1/8-финалите в тазгодишното издание на Шампионска лига. След изминаването на първите мачове от петия кръг в груповата фаза още няколко тима си подсигуриха участие в най-силния европейски клубен турнир и напролет.

Отпадането на Ювентус

В мачовете във вторник вечер най-голямата сензация бе отпадането на Ювентус, който отстъпи на Бенфика. Португалците, заедно с френския гранд Пари Сен Жермен, продължават напред към 1/8-финалите от група H, но все още не са решили спора за първото място в групата.

Манчестър Сити и Борусия Дортмунд продължават напред

Манчестър Сити и Борусия Дортмунд направиха нулево реми, което устройваше и двата тима - "гражданите" си осигуриха първото място в група G, а "жълто-черните" си осигуриха класиране за елиминациите като втори отбор в подреждането.

Лайпциг и Милан докосват 1/8-финалите

Европейският шампион Реал Мадрид допусна първа загуба през сезона срещу РБ Лайпциг, но "кралете" си подсигуриха класиране още в предния кръг. Що се отнася до "биковете", те все още не са на 100% класирани и ще трябва да почакат до последния мач, когато единствено не трябва да губят от Шахтьор в група F.

Челси си свърши работата в Австрия и си осигури класиране за 1/8-финалите, и то с гарантирано първо място в група Е. Италианският гранд Милан направи важна крачка към 1/8-финалите, но ще трябва да остане непобеден срещу РБ Залцбург в последния мач, ако иска да запази втората позиция.

Сигурни 1/8-финалисти в Шампионска лига

Байерн (Германия)

Бенфика (Португалия)

Челси (Англия)*

Клуб Брюж (Белгия)

Дортмунд (Германия)

Манчестър Сити (Англия)*

Наполи (Италия)

Пари Сен Жермен (Франция)

Реал Мадрид (Испания)

*Отбори, които са си осигурили и първото място в групата

В сряда вечер предстои да се изиграят втората половина от мачовете от петия кръг. На 1 и 2 ноември ще се състоят и последните шести мачове от груповата фаза, след които ще станат ясни окончателните осминафиналисти.

Жребият за елиминациите в Шампионска лига ще бъде изтеглен на 7 ноември в Нион. Победителите в групите са поставени, а вторите отбори са непоставени. На 1/8-финалите не могат да се срещнат отбори от една и съща държава.

1/8-финалната фаза се играе в два мача, като във втория двубой домакин е поставеният отбор. Първите мачове от елиминациите ще бъдат на 14, 15, 21, 22 февруари, а реваншите - 7, 8, 14, 15 март. Жребият за 1/4-финалите ще бъде изтеглен на 17 март.

Още новини за Шампионска лига четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички