„Биковете“ прободоха Реал Мадрид и гледат към елиминациите на Шампионската лига


„Биковете“ прободоха Реал Мадрид и гледат към елиминациите на Шампионската лига
Снимка: Getty Images

5226 0

РБ Лайпциг тресна с 3:2 Реал Мадрид в голово шоу от Група „F“ на Шампионската лига. Двата тима изнесоха истинско зрелище на „Ред Бул Арена“, но домакините заслужиха успеха.

Така германският тим нанесе първо поражение на „Краля на Европа“ във всички турнири от началото на сезона. Все пак трябва да се отчете, че в редиците на Реал отсъстваха Карим Бензема, Лука Модрич и Федерико Валверде. Трите точки дават големи шансове на "биковете" да продължат напред към елиминациите.

Домакините започнаха вихрено мача и още до 18-ата минута направиха голяма крачка към крайния успех, повеждайки с 2:0 след попадения на Йошко Гвардиол и Кристофър Нкунку. Реал се върна в мача в 44-ата минута с нетипичен гол с глава на Винисиус Жуниор.

След почивката резервата Тимо Вернер направи 3:1 в 81-ата минута, а Родриго от дузпа в добавено време фиксира крайното 3:2.

Реал остава на първото място с 10 точки и е сигурен участник на 1/8-финалите. РБ Лайпциг е втори с 9 точки, на 3 от третия Шахтьор Донецк, с който ще решат битката за второто място с директен сблъсък.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна изключително динамично. Няма и 60 секунди след началото на мача домакините се стигнаха до отлично положение пред вратата на Куртоа. Емил Форсберг се озова на перфектна позиция и пробва подаване в малкия пеналт към Андре Силва, но белгийският страж се намеси.  

Реал отговори с неточен удар с глава на Чуамени в 5-ата минута. След това и Родриго би над вратата.

ГОЛ! РБ Лайпицг откри резултата в 13-ата минута. „Биковете“ изпълниха корнер, Андре Силва стреля с глава, Куртоа буксира, но оставеният сам Йошко Гвардиол с глава прати топката в мрежата – 1:0.

Само 180 секунди по-късно Кристофър Нкунку профука отлична възможност за втори гол. Той надбяга Милитао, финтира и Куртоа, но си затвори ъгъла и не уцели целта.

ГОЛ! Отличната игра на домакините продължи и те удвоиха преднината си в 18-ата минута. Куртоа се справи с удар на Айдара , избивайки в корнер. След неговото изпълнение Раум шутира, но след рикошет кълбото се озова в краката на Кристофър Нкунку, който със страхотна тупалка прати топката под напречната греда – 2:0.

Постепенно футболистите на Карло Анчелоти установиха териториално предимство. В 35-ата минута Винисиус пусна отличен пас към Родриго, който шутира, но Бласвик се справи, избивайки в ъглов удар.

Само 120 секунди по-късно Винисиус стреля от воле, но стражът на домакините отново бена мястото си.

В 41-ата минута Собослав се озова на отлична позиция, но би право в ръцете на Куртоа.

ГОЛ! Все пак Реал се върна в мача в 44-ата минута. Асенсио направи страхотен пробив по десния фланг и центрира към пеналта, където Винисиус Жуниор вкара с глава – 2:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката двубоят продължи двуостро. Първата по-изгодна позиция дойде в 53-ата минута. Чуамени се оказа в пеналта, но защитник успя да го блокира.

Тимо Вернер, който се появи като резерва, проби на скорост в 71-ата минута, но би встрани от целта. Реал отговори с пропуск на Винисиус.

ГОЛ! РБ Лайпциг узакони победата си в 81-ата минута. Симакан подаде на Тимо Вернер, който на празна врата направи 3:1.

ГОЛ! В третата минута на добавеното време Реал получи право да изпълни дузпа. Нкунку подкоси Родриго в пеналта и Даниеле Орсато посочи бялата точка. Потърпевшият не сгреши и фиксира крайното 3:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Начо, Рюдигер, Васкес, Чуамени, Камавинга, Кроос, Асенсио, Винисиус, Родриго

РБ Лайпциг: Бласвик, Симакан, Орбан, Гвардиол, Раум, Айдара, Форсберг, Собослай, Шлагер, Нкунку, Андре Силва

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЛАЙПЦИГ - РЕАЛ МАДРИД В ШАМПИОНСКА ЛИГА

ПРЕДИ ДВУБОЯ ЛАЙПЦИГ - РЕАЛ МАДРИД

Реал Мадрид е лидер в групата си в Шампионска лига с 10 точки, като има с четири повече от втория Лайпциг. На трето място е тимът на Шахтьор с 5 пункта, а последен е Селтик с 1 точка. "Кралете" се нуждаят от победа, за да си осигурят първото място в групата.

Отсъстващите в тима на Карло Анчелоти

За днешния двубой Карло Анчелоти няма да може да разчита на трима от основните си футболисти - Карим Бензема, Лука Модрич и Федерико Валверде. Към тях трябва да се добавят и Мариано Диас и Дани Себайос, които също остават в лазарета. За Лайпциг четирима са контузените - Гулаши, Лаймер, Клостерман и Халстенберг.

ТОП коефициенти за Реал Мадрид и другите мачове в Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички