Сензацията е факт: Ювентус излетя от Шампионска лига след бой от Бенфика (ВИДЕО)


Сензацията е факт: Ювентус излетя от Шампионска лига след бой от Бенфика (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4808 0

Италианският гранд Ювентус се превърна в първата голяма сензация в тазгодишното издание на Шампионска лига, след като се сбогува с надпреварата още в груповата фаза. "Бианконерите" претърпяха същински крах на стадион "Луж" в Лисабон, където отстъпиха на Бенфика с 4:3 в предпоследен пети мач от надпреварата.

В 17-ата минута Енцо Фернандес центрира остро в наказателното поле, а Антонио Силва успя да засече във вратата на Ювентус, за да даде аванс на Бенфика и да зарадва препълнения стадион "Луж" в Лисабон - 1:0!

Video edited on Kapwing

Само четири минути по-късно Ювентус отвърна на удара. След центриране от корнер топката бе засечена с глава към вратата, а накрая Мойс Кийн я добута в мрежата, за да се стигне до равенство 1:1!

Video edited on Kapwing

В 28-ата минута Бенфика получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Зад бялата точка застана Жоао Марио, който успя да прати вратаря в обратния ъгъл и да вкара с лекота за 2:1!

Video edited on Kapwing

В 35-ата минута Бенфика стигна и до трети гол. Този път Жоао Марио влезе в ролята на асистент, като центрира остро по земя в наказателното поле за Рафа Силва, който с атрактивен удар с пета направи резултата 3:1!

Video edited on Kapwing

Пет минути след началото на втората част Бенфика стигна до четвърти гол във вратата на Ювентус. Отбраната на "бианконерите" отново бе неориентирана и остави Рафа Силва да бъде изведен в коридор, а след това португалецът елегантно прехвърли вратаря на Юве - 4:1!

Video edited on Kapwing

В 77-ата минута Ювентус все пак се върна в срещата, след като вкара втори гол във вратата на Бенфика. След пробив по левия фланг топката бе цетрирана от Самюъл Илинг, а подаването му се озова на крака на Душан Влахович. Сръбският стрелец засече прецизно и вкара за 4:2!

Video edited on Kapwing

В 79-ата минута Ювентус отново започна да мечтае за обрат, вкарвайки трети гол в мача. Този път в ролята на голмайстор влезе Уестън МакКени, който успя да прати топката в мрежата на Бенфика за 4:3!

Video edited on Kapwing

Силите на Ювентус обаче не стигнаха за повече голове и до края резултатът остана непроменен. Така Бенфика взе трите точки и събра 11 пункта, колкото има и лидерът в групата ПСЖ. Ювентус е трети с три пункта и ще се надява да запази позицията си пред четвъртия Макаби Хайфа в последния кръг, ако иска да участва поне в Лига Европа напролет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички