Меси, Мбапе и Неймар се развихриха при 7-голов разгром на ПСЖ в Шампионска лига (ВИДЕО)


Меси, Мбапе и Неймар се развихриха при 7-голов разгром на ПСЖ в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7800 0

Шампионът на Франция Пари Сен Жермен унижи израелския Макаби Хайфа с разгромна победа със 7:2 в пети мач от груповата фаза на Шампионска лига. Лионел Меси и Килиан Мбапе отбелязаха по два гола за победата, Неймар и Карлос Солер добавиха по един, а Шон Голдберг си отбеляза автогол, докато за Макаби и двете попадения бяха дело на Абдулайе Сек.

РАЗВОЙ НА МАЧА ПСЖ - МАКАБИ ХАЙФА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 19 минути игра ПСЖ излезе напред в резултата. Килиан Мбапе игра с топката в наказателното поле, но бе притиснат от противников играч и веднага потърси подаване към Лионел Меси. Аржентинецът овладя хладнокръвно в пеналтерията и опита удар с външен фалц към далечния ъгъл, който порази вратата на Макаби - 1:0!

Video edited on Kapwing

В 32-ата минута ПСЖ удвои преднината си. Килиан Мбапе и Неймар взаимодействаха великолепно пред наказателното поле на Макаби, а атаката завърши с елегантен удар на французина към далечния ъгъл, с който резултатът стана 2:0!

Video edited on Kapwing

Само три минути по-късно и Неймар успя да запише името си сред голмайсторите. Този път в ролята на асистент влезе Меси, който изведе бразилеца сам срещу вратаря. За Неймар остана най-лесната задача - да прати топката покрай вратаря на Макаби за 3:0!

Video edited on Kapwing

Все пак в 38-ата минута Макаби върна един гол чрез Абдулайе Сек, който вкара за 3:1. В края на първата част обаче ПСЖ вкара още едно попадение във вратата на Макаби: Килиан Мбапе отново асистира на Меси, който вкара втория си гол в срещата с елегантно изпълнение извън наказателното поле - 4:1!

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Пет минути след началото на втората част Макаби Хайфа успя да вкара и втори гол във вратата на ПСЖ. Този път попадението за гостите дойде след центриране от корнер и сериозно разбъркване в наказателното поле, при което отбраната на парижани действа неориентирано. Накрая отново Сек успя да вкара с глава във вратата на Донарума - 4:2!

Video edited on Kapwing

В 64-ата минута ПСЖ стигна до пети гол. Ашраф Хакими проби по десния фланг и прати дълъг пас за Килиан Мбапе. Нападателят овладя, а след това с добре насочен удар от границата на наказателното поле отново порази вратата на Макаби - 5:2!

Video edited on Kapwing

Само три минути по-късно падна още един гол във вратата на гостите от Израел. Този път Неймар проби отляво към наказателното поле на Макаби, а след това опита подаване в непосредствена близост до голлинията. Шон Голдберг от отбора на гостите опита да пресече топката, но вместо това си вкара автогол - 6:2!

Video edited on Kapwing

В 84-ата минута ПСЖ вкара седми гол в мача. Лео Меси "извади" топката за Карлос Солер, който с хубав удар успя да вкара във вратата на израелците - 7:2!

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ПСЖ: Джанлуиджи Донарума, Ашраф Хакими, Серхио Рамос, Маркиньос, Хуан Бернат, Витиня, Фабиан Руис, Ренато Санчес, Неймар, Лионел Меси, Килиан Мбапе

Макаби Хайфа: Кохън, Комуд, Голдбърг, Батубинсика, Сек, Абу Фани, Лави, Мохамед, Чери, Атзили, Пиеро

ПРЕДИ СРЕЩАТА ПСЖ - МАКАБИ ХАЙФА

ПСЖ започна с две победи участието си в груповата фаза на Шампионска лига, но след това записа две последователни равенства срещу тима на Бенфика. Именно португалците се явяват най-голямата заплаха за парижани за първото място в групата, тъй като и двата тима са с по осем точки, а Ювентус и Макаби са с по три пункта.

Меси, Неймар и Мбапе се очакват заедно на терена

ПСЖ ще търси задължителна победа срещу Макаби в стремежа си да спечели групата, а и с Неймар, Лионел Меси и Килиан Мбапе в атака би било грехота за френския тим да не стигне до успеха. Пембеле, Данило и Верати не са на разположение на Кристоф Галтие, но всички останали играчи са налични.

ТОП коефициенти за ПСЖ и другите мачове в Шампионска лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички