Безпощадни Ковачич и Хаверц класираха Челси за 1/8-финалите в Шампионска лига (ВИДЕО)


Безпощадни Ковачич и Хаверц класираха Челси за 1/8-финалите в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1601 0

Английският гранд Челси официално се класира за елиминациите на Шампионска лига, след като победи австрийския РБ Залцбург с 1:2 като гост в пети мач от груповата фаза. Матео Ковачич и Кай Хаверц отбелязаха попаденията за отбора на Греъм Потър, които се оказаха достатъчни за успеха и място на 1/8-финалите в турнира.

Челси откри резултата в средата на първото полувреме, когато Залцбург бе колеблив при изчистването на топката от наказателното си поле, а Жоржиньо наказа домакините с прецизен удар от границата на пеналтерията, поразил вратата на Филип Кьон.

Video edited on Kapwing

Четири минути след началото на второто полувреме РБ Залцбург стигна до изравнително попадение. Домакините организираха мълниеносна контраатака през левия фланг, откъдето Максимилиан Вьобер центрира, а Джуниър Адаму засече във вратата на Кепа Арисабалага.

Video edited on Kapwing

В 64-ата минута обаче Челси отново си върна аванса в резултата. Кай Хаверц, който се забавляваше през целия мач на терена, успя да реализира гол във вратата на Залцбург. Той нанесе неспасяем удар в горния ъгъл, който направи резултата 1:2.

Video edited on Kapwing

До края Челси опази резултата и си тръгна с трите точки от Залцбург, за да си подсигури участие в Шампионска лига и през пролетта. "Сините" са с 10 пункта - с четири повече от РБ Залцбург. Милан и Динамо Загреб, които играят по-късно тази вечер, са с 4 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички