Реал Мадрид си отмъсти на Шериф и прати Интер напред в Шампионска лига


Реал Мадрид си отмъсти на Шериф и прати Интер напред в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

4241 0

Испанският колос Реал Мадрид прати Интер сред осминафиналистите на Шампионска лига, а и на свой ред си гарантира участие в топ 16, след като разби с 3:0 Шериф в Тираспол и взе частичен реванш за загубата от анонимника на "Сантиаго Бернабеу" преди два месеца. 

"Кралете" не изиграха най-добрия си мач, но все пак генерираха куп положения в първите 30 минути и логично поведоха в 30' с гол от пряк свободен удар на Давид Алаба. Той се превърна в първия защитник от Роберто Карлош насам (2003/04), който бележи от пряк свободен удар за Реал. 

Тони Кроос в края на първото полувреме вкара гол шедьовър с помощта на горната греда (и технологията на голлинията), с което даде спокоен аванс от 2 гола на Реал, а освен това реализира второто си попадение в последните 4 мача на "белия балет". 

Крайното 3:0 беше оформено от дежурния гол на Карим Бензема, който вече е с 5 гола в ШЛ през този сезон. Все пак той изостава сериозно от лидерите в подреждането Себастиан Алер и Роберт Левандовски, които имат по 9 на своята сметка. 

Благодарение на успеха в Тираспол, Реал Мадрид класира не само себе си, но и Интер към осминафиналите в турнира. Двата отбора са съответно първи и втори в класирането, а в директен двубой ще оспорват 1-ата позиция в крайното подреждане. В момента "кралете" са с 12 пункта, докато Интер има 10. 

В същото време за 19-и пореден път Реал ще е част от осминафиналите в Шампионска лига и е единственият отбор, който е играл всеки път в тази фаза на турнира, която беше добавена в началото на 21-и век.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

Първата ситуация в мача беше създадена от Бруно, който нахлу опасно в половината на Реал преди да бъде фаулиран от Ферлан Менди. Защитата на Реал нямаше проблем с последвалото центриране от прекия свободен удар. "Кралете" отговориха бързо, като Родриго беше изведен от Карвахал в наказателното поле на съперника. Бразилецът обаче затвори ъгъла си и можеше само да подава, а защитник спря топката преди тя да се озове у Бензема - атрактивни първи 10 минути. 

Точно в 10' за пръв път топката се озова във вратата на Шериф. Тони КРоос стреля отлично от дистанция, като Атанасиадис успя да отрази, но Бензема засече отбитата топка. За съжаление на Анчелоти и компания обаче, френският ас беше в засада при удара на халфа и попадението не беше зачетено. В 17' Реал пропиля още един златен шанс, като Карвахал намери Родриго в наказателното поле, но ударът на бразилското крило беше париран от стража на тима от Тираспол. 

В 21' отново бразилецът бе в основата на прекрасна солова акция, като се промуши между трима в наказателното поле, но преди да стреля защитник успя да избие топката в корнер. След центрирането се стигна до разбъркване и силен удар с глава на Бензема, но изпълнението беше много неточно. 

В 30' Реал Мадрид най-накрая успя да се разпише в мача. Родриго беше фаулиран пред наказателното поле, а Давид Алаба се нагърби с изпълнението на удара. Той прати плътен шут, който срещна крака на Кристиано, топката смени посоката на своя летеж и влетя във вратата току над ръката на Атанасиадис - 0:1 за "кралския клуб". 

В края на полувремето отлична акция по лявото крило доведо до извеждането на Менди в наказателното поле. Той центрира към далечната греда, където Карвахал засече от воле, но топката мина с малко над вратата. 

В последната минута на първата част Реал осъществи много красиво нападение, което чрез Карвахал, Родриго и Модрич "преля" от дясното крило до дъгата на наказателното поле, където Кроос получи топката на удобния си десен крак и вкара с помощта на горната греда - 0:2 за "кралете". 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След скучновати 10 минути през втората част "кралете" решиха всичко в срещата в 55'. Менди получи топката по лявото крило и проби към наказателното поле, успоредно на голлинията. Той намери Бензема пред дъгата на пеналтерията, а френският ас овладя и стреля много прецизно в долния десен ъгъл - 0:3 за рекордьора по титли в Шампионска лига. 

Последваха силни минути на Шериф, като Траоре можеше да вкара красив гол с удар от 25 метра, докато Дуланто с глава едва не се разписа след центриране от корнер и неразчетено излизане на Куртоа. 

В 63' пък Алаба получи разтежение и трябваше да напусне терена преждевременно. На негово място влезе Начо, а в 68' Куртоа трябваше да направи първото си спасяване в мача след много силен удар на Траоре. 30 секунди по-късно Костанза удари греда за домакините. Междувременно Анчелоти даде почивка на Карвахал и Менди, като пусна Васкес и Марсело на терена. Именно тези промени доведоха до по-колебливите действия в защита на "белия балет" в последните минути. 

СЪТАВИ НА ШЕРИФ И РЕАЛ МАДРИД

Шериф: Атанасиадис, Арболеда, Траоре, Кастаньеда, Костанза, Кристиано, Аддо, Коловос, Тил, Бруно, Дуланто

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Каземиро, Модрич, Кроос, Родриго, Винисиус, Бензема

ПРЕДИ Шериф - Реал Мадрид

Преди изиграването на 5-ия кръг в Шампионска лига Реал Мадрид е лидер в класирането с 9 точки - 3 победи и 1 загуба. "Кралете" са в серия от 4 поредни победи във всички турнири,  както и 7 поредни мача без поражение. 

Шериф, който вече взе веднъж скалпа на "кралете", има 2 победи в Шампионска лига, а в последния кръг гостува на Шахтьор (Донецк) - отбор, който може да не се бори за нищо във финалната среща. Това означава, че добър резултат срещу Реал ще даде сериозен шанс на клуба да се бори за топ 16 в Шампионска лига

"Кралете" рядко губят два мача срещу един и същ съперник в груповата фаза на Шампионска лига, но в последните 3 сезона това вече се случи два пъти - през миналия сезон срещу Шахтьор Донецк, както и през сезон 18/19 (срещу ЦСКА Москва). 

Що се отнася до класирането преди изиграването на срещите от група Д, Реал Мадрид е с 9 точки (9:3 голова разлика), Интер е със 7 пункта, следван от Шериф с 6. 

За пореден път Карло Анчелоти не може да разчита на Гарет Бейл и Еден Азар, които се завърнаха от паузата за мачове на националните отбори с различни проблеми. Себайос все още не е напълно възстановен, за да бъде добавен в групата, докато Федерико Валверде е с травма в коляното. За Шериф мачът ще бъде пропуснат със сигурност от Муса Киабу, докато под въпрос са Бизяк и Янсане. 

ВАЖНИ НОВИНИ ПРЕДИ ШЕРИФ - РЕАЛ МАДРИД

Карим Бензема беше осъден за участието си в скандал със секс касета

Младата звезда Винисиус назова фаворита си за Златната топка 

Как уволнението на Оле Гунар Солскяер може да провали плановете на Реал Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички