Кошмар за Бензема: Осъдиха го на година условно за секс касетата с Валбуена


Кошмар за Бензема: Осъдиха го на година условно за секс касетата с Валбуена
Снимка: Guliver/GettyImages

23136 0

Френски съд осъди нападателя на Реал Мадрид Карим Бензема на една година условно зад решетките за съучастие в опит да изнуди бившия си съотборник в националния отбор на Франция Матийо Валбуена.

Бензема ще трябва да плати и глоба в размер на 75 000 евро. Адвокатите му обявиха плановете си за обжалване. Присъдата бе по-тежка от тази, търсена от прокурорите срещу 33-годишния играч заради опита за рекет през 2015-а.

Бензема не се яви в съда във Версай за присъдата, която идва часове преди Реал Мадрид да се изправи срещу Шериф Тираспол в мач от Шампионската лига в Молдова.

Той не бе обвинен в това, че е стоял зад опита за изнудване, а по-скоро в това, че е участвал в заговор със заподозрените изнудвачи, като оказал натиск върху Валбуена да им плати. Съдът отсъди, че той „лично се е замесил, чрез укрития и лъжи, за да убеди своя съотборник да се подложи на рекета“. В добавка, той не е показал „никаква доброжелателност към Валбуена“, като е твърдял „точно обратното“.

Адвокатите му обявиха плановете си за обжалване. Говорейки пред журналисти в съдебната зала, един от защитниците на Бензема – Силван Кормие, каза, че е „доста шокиран от решението“. Прокуратурата бе призовала за това Бензема да получи 10-месечна условна присъда.

Играчът не се яви на делото си миналия месец, обяснявайки липсата си с професионални ангажименти. Той бе един от петимата души, които не успяли да изнудят успешно Валбуена със секс запис, откраднат от телефона му.

Бензема твърди, че само се е опитвал да помогне на Валбуена, когато го потърсил в тренировъчния център на Франция през октомври 2015 и му казал, че може да му помогне да намери някой, който да „менажира“ проблема с видеото.

Но прокурорите заявиха, че коментарите му в по-късен телефонен разговор до близък приятел от детството, който също бил обвинен в опита за изнудване – Бензема му казал, че „той не ни приема сериозно“, доказали ролята му в разигралия се сюжет. „Бензема не е добър самарянин, който искал просто да помогне“, каза прокурор Сеголен Марес.

Присъдата не се очаква да навреди на кариерата му, като президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грат каза, че той ще запази мястото си в състава на „петлите“, дори ако бъде признат за виновен, и Реал Мадрид продължава да оказва подкрепа към своята звезда. 

След скандала Бензема бе изхвърлен о представителния тим на Франция за пет години и половина. Той се завърна във френския тим по-рано през тази година. Ето кой е главният "виновник" Бензема да се завърне в отбора на Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички