Реал Мадрид удари "кралски" пердах на Гранада и поведе в Ла Лига


Реал Мадрид удари "кралски" пердах на Гранада и поведе в Ла Лига
Снимка: Getty Images

4951 0

Реал Мадрид разгромми Гранада като гост с 4:1 в двубой от 14-тия кръг на испанската Ла Лига. "Кралският клуб" поведе рано в мача, като още в 19-ата минута Марко Асенсио получи страхотен пас от Кроос и откри резултата. 

В 24-ата минута Начо Фернандес завърши атака след ъглов удар и удвои. Гранада върна едно попадение чрез Луис Херман Суарес в 34-ата минута след мощен удар отдалеч.

През втората част Реал отново натисна и така в 55-ата минута Винисиус Жуниор направи 3:1 след образцова атака. В 66-ата минута Гранада остана с човек по-малко, след като Мончу получи червен картон за нарушение срещу Винисиус. Треньорът Роберт Морено протестира срещу решението, в резултат на което също получи червен картон.

В 76-ата минута Ферлан Менди изскочи иззад защитата след пас на Касемиро и също се разписа. С победата Реал Мадрид има 30 точки и поведе в класирането. Гранада е на 18-то място с 11.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В третата минута атака на Модрич отдясно даде първата възможност пред Реал Мадрид. Хърватинът комбинира с Асенсио, той центрира към Бензема. Стражът Максимиано хвана топката. Мадридчани стартираха с висока преса, което помогна да се овладее топката в първите минути.

В 6-ата минута Суарес комбинира със Соно. Давид Алаба пресече подаването и изчисти в ъглов удар. Не последва опасност от центрирането на Рочина. В 10-ата минута Модрич изведе Винисиус на левия фланг. Бразилецът обаче беше в засада. Две минути по-късно отново Винисиус отправи удар, който беше спасен от Максимиано.

Отново Бензема и Винисиус бяха в основата на ново нападение в 15-ата минута. Защитата на Гранада обаче не беше затруднена. Гранада опита контрааката чрез Луис Хавиер Суарес.

19' - 0:1! Тони Кроос открадна топката от играч на Гранада и я пусна към Марко Асенсио надясно. Испанецът с билярден удар откри резултата, като топката рикошира от вратаря Максимиано.

В 22-ата минута Гранада опита атака отдясно чрез Пуертас. Той центрира, но Куртоа пресече подаването и улови.

24' - 0:2! След изпълнен ъглов удар Лука Модрич подаде късно към Кроос, той върна на Модрич и излъга Антонио Пуертас, като прати топката на крака на Начо. 2:0 за Реал Мадрид!

В следващите минути Гранада опита да се окопити. Защитата на "кралския клуб" обаче си вършеше работата и неутрализира противниковите футболисти. В 31-ата минута комбинация между Винисиус и Асенсио приключи с удара на последния. Соро изчисти от голлинията!

34' - 1:2! Винисиус загуби топката в средата на терена и Кини успя да подаде към Луис Херман Суарес. Суарес стреля от далеч с все сила и не остави шансове на Тибо Куртоа.

В 39-ата минута Гоналон центрира опасно и Куртоа трябваше да се намеси. Последвалият удар беше встрани от вратата. Бензема в 44-ата минута стреля много опасно, след като напредна. Максимиано спаси. Последва нова опасност от страна на домакините. Суарес беше близо до гола, като ударът му мина встрани.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Анхел Монторо влезе на мястото на Антонио Пуертас на полувремето. Винисиус в 46-ата минута се измъкна зад защитата. Изстрелът му беше блокиран и се стигна до корнер. Бранителите на Гранада отново се справиха. Кини центрира в 49-ата минута право в ръцете на Тибо Куртоа.

В 51-ата минута Тони Кроос стреля над вратата. Ферлан Менди направи солов рейд в 53-ата минута, но изстрелът му беше твърде слаб и неточен. В следващата атака Асенсио изведе Бензема. Реферите обаче отсъдиха засада.

55' - 1:3! Отново Бензема поведе атаката, след което намери Модрич, който беше сам срещу вратата. Хърватинът чукна топката към Винисиус, който направи резултата 3:1!

В 57-ата минута Алаба получи топката отляво и центрира. Бранител изтичсти в корнер. Домакините направиха смяна, като Торенте и Молина се появиха вместо Рочина и Диас. Реал продължи да натиска, като в 59-ата минута Асенсио опита пробив отдясно.

Реал Мадрид продължи натиска си. В 66-ата минута Гранада остана с човек по-малко, след като Мончу беше изгонен за нарушение срещу Винисиус. Треньорът Роберт Морено оспори решението и също беше изгонен.

В 70-ата минута Винисиус стреля от точката на дузпата и Максимиано улови. В 74-ата минута появлият се като резерва Родриго също опита късмета си, но без резултат.

76' - 1:4! В 76-ата минута Ферлан Менди изскочи от дълбочина на левия фланг след пас на Каземиро и левият бек не сгреши!

В 85-ата минута Родриго беше фаулиран в наказателното поле. Топката обаче беше излязла извън терена при центрирането на Даниел Карвахал и дузпа не беше отсъдена. В 89-ата минута Молина получи топката в наказателното поле, но изстрелът му с глава беше спасен.

СЪСТАВИ:

Гранада: Максимиано, Диас, Санчес, Нева, Кини, Мончу, Рочина, Гоналон, Пуертас, Суарес, Соно

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Алаба, Начо, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич, Винисиус, Асенсио, Бензема

ПРЕДИ МАЧА

Двамата обичайни отсъстващи за Реал Мадрид Еден Азар и Гарет Бейл отново не са на линия за Карло Анчелоти. Уелското крило игра за националния отбор по време на паузата, но отново получи травма и няма да се завърне скоро в игра.

Еден Азар се възстанови от контузия, но сега го мъчи стомашен проблем. В деня преди мача Анчелоти потвърди, че не става дума за коронавирус, каквито бяха първоначалните информации.

Италианският специалист няма да може да разчита също и на полузащитниците Федерико Валверде и Дани Себайос. За Гранада в срещата няма да вземат участие Дуарте, Мила и Руиз.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички